Πέμπτη 21.10.2021
More

  Τα Ιωάννινα υποδέχθηκαν τον Sid Ganis 

  Το δημαρχείο Ιωαννίνων επισκέφθηκε το διάσημο στέλεχος της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας

  Στην πατρίδα της οικογένειάς του, πριν αυτή μεταναστεύσει στην Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα, βρέθηκε ο Sid Ganis, ένα από τα πιο διάσημα και πετυχημένα στελέχη της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας. Μαζί με στελέχη της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, του υποδέχθηκε στο γραφείο του την Πέμπτη το πρωί ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

  Με καταγωγή από τη Ρωμανιώτικη Κοινότητα των Ιωαννίνων είχε προγραμματιστεί να βραβευθεί το απόγευμα της Πέμπτης σε ειδική εκδήλωση στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» με παράλληλα και την απονομή του μεταλλίου της πόλης.

  Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ τον καλωσόρισε στα Γιάννενα σημειώνοντας ότι η επίσκεψη του αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την περιοχή.

  «Πρόκειται για μία σπουδαία προσωπικότητα του παγκόσμιου κινηματογράφου που έρχεται στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Σκοπός είναι η ανάπτυξη δράσεων στην Ελλάδα που έχουν σχέση με τον κινηματογράφο. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για την υποδειγματική συνεργασία που έχουμε και για την επίσκεψή τους στην περιοχή μας», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

  «Τα Γιάννενα είναι το σπίτι μου και αυτή την στιγμή είμαι χαρούμενος επειδή βρίσκομαι στο σπίτι μου» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Sid Ganis, ο οποίος «γνώριζε» την πόλη μέσα από τις αφηγήσεις του παππού και της γιαγιάς του.

  «Τώρα είμαι εδώ. Είναι μεγάλη μου χαρά που συνεργάζομαι με την Ελληνοαμερικανή Ένωση και προωθώ τη συνεργασία Ελλάδας – Αμερικής, ειδικότερα στον τομέα του πολιτισμού. Η συνεργασία Ελλάδας – Αμερικής είναι από αυτές που έχουν πολλά πλεονεκτήματα», ανέφερε.

  Χτες το πρωί είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί μαζί με τον Δήμαρχο και τη Συναγωγή στο Κάστρο, το Ιτς Καλέ και άλλα μνημεία της περιοχής.

  Ο Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Λεωνίδας-Φοίβος Κόσκος εξήρε την συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων και τον Δήμο Ιωαννιτών αποτέλεσμα της οποίας είναι και η παρουσία του Sid Ganis στην πόλη.

  Ποιος είναι

  Η καριέρα του Sid Ganis περιλαμβάνει ηγετικούς ρόλους σε πολλά στούντιο, συμπεριλαμβανομένων των Lucasfilm, 20th Century Fox, Columbia Pictures, Seven Arts και Warner Bros. Στη Lucasfilm, υπηρέτησε ως Senior Vice President και ήταν υπεύθυνος μάρκετινγκ των ταινιών The Empire Strikes Back, Return of the Jedi και των δυο πρώτων έργων της τριλογίας Indiana Jones.

  Το 1986, ο Sid Ganis προσχώρησε στην Paramount Pictures και τελικά έγινε πρόεδρος της Motion Picture Group, όπου βοήθησε στο λανσάρισμα των Top Gun και Fatal Attraction. Ως πρόεδρος, επέβλεψε την ανάπτυξη και την παραγωγή των παγκόσμιων επιτυχιών Ghost και Forrest Gump, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Paramount – τόσο οικονομικά όσο και από πλευράς κριτικών – όλων των εποχών.

  Φεύγοντας από την Paramount το 1990, ο Sid Ganis ανέλαβε Πρόεδρος μάρκετινγκ και διανομής ταινιών στην Columbia Pictures. Υπηρέτησε επίσης στα διοικητικά συμβούλια πολλών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Marvel Entertainment για μια δεκαετία, καθώς και σε πολλά φεστιβάλ κινηματογράφου και θεσμούς που σχετίζονται με τον κινηματογράφο. Το 1996, παραιτήθηκε και ασχολήθηκε με την παραγωγή ταινιών μέσω της ανεξάρτητης εταιρείας παραγωγής του, Out of the Blue Entertainment.

  Ο Sid Ganis διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών (διοργανώτρια αρχή των βραβείων Όσκαρ) για τέσσερις συνεχόμενες θητείες. Πρόσφατα ανακηρύχθηκε ισόβιο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Μουσείου της εν λόγω Ακαδημίας.

   

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ