Πέμπτη 30.05.2024
More

  Ο Δήμος θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση των συμβατικών του υποχρεώσεων

  Ο Δήμος Ιωαννιτών θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση των συμβατικών του υποχρεώσεων και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για το καλύτερο αποτέλεσμα.

  Αυτό ήταν μεταξύ άλλων η κατάληξη της πρότασης του Δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα στην εισήγησή του για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού.

  Τόνισε δε, ότι έχοντας υπόψη το ιστορικό της υπόθεσης και όπως μελετήθηκε από τους υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας, από τη νομική υπηρεσία και τους ειδικούς συνεργάτες, διαπιστώθηκε ότι ο δήμος δεν έχει καμία οδό διαφυγής από την σύμβαση.

  Άσκησε δε σκληρή κριτική στις ευθύνες και τους χειρισμούς της προηγούμενης διοίκησης του δήμου σχετικά με το έργο.

  Η συζήτηση έγινε στο δημοτικό συμβούλιο το βράδυ της Τετάρτης, με αφορμή την έγκριση της υπογραφής της σύμβασης μεσεγγύησης και του ανοίγματος ειδικού λογαριασμού (escrow account), καθώς και αυτό της υπογραφής της σύμβασης ενεχύρασης και εκχώρησης των απαιτήσεων που είναι απαραίτητες προκειμένου να προχωρήσει η σύμβαση μεταξύ του δήμου Ιωαννιτών και της αναδόχου εταιρίας, με αντικείμενο «την παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού φωτισμού του δήμου Ιωαννιτών».

  Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, αναφέρθηκε εκτενώς στο ιστορικό της υπόθεσης και τις ενέργειες που έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή.

  Η συζήτηση εξελίχτηκε με τις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ