Κυριακή 21.07.2024
More

  Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων φώτισε «μπλε» το Δημαρχείο του

  Για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

  Με το μπλε χρώμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής φωταγωγήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας το Δημαρχείο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων στα Πράμαντα, συμβολίζοντας τη συμμετοχή του Δήμου στη διεθνή πρωτοβουλία Make-A-Wish, που πραγματοποιεί ευχές παιδιών με σοβαρές και σπάνιες ασθένειες.

  Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων ανταποκρίθηκε μεγάλη χαρά στο αισιόδοξο και εορταστικό κάλεσμα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), συμβάλλοντας στη διάδοση του οράματος του οργανισμού: να φτάσει σε όλα τα παιδιά που νοσούν από μία σοβαρή ασθένεια και έχουν ανάγκη από την εκπλήρωση της ευχής τους.

  Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ευχής γιορτάσανε με «μπλε» φωταγωγήσεις περισσότεροι από 80 Δήμοι σε όλη την Ελλάδα, ενώ για πρώτη φορά, συγχρονισμένοι, βραδινοί περίπατοι πραγματοποιήθηκαν σε 15 πόλεις, με πρωτοστάτες τα ίδια τα παιδιά και τις οικογένειες ευχής. Φωταγωγήσεις και περίπατοι «φώτισαν» ολόκληρο τον ουρανό της 29ης Απριλίου στα μπλε χρώματα του οργανισμού, τιμώντας όλα τα παιδιά που πάλεψαν με μία σοβαρή ασθένεια και έγιναν καλά, ή που εξακολουθούν να παλεύουν, αλλά και τη μνήμη εκείνων που φώτισαν τον δρόμο μας.

  Η 29η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Πρόκειται για την 44η επέτειο από την εκπλήρωση της πρώτης ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια, του μικρού Chris, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με διάφορες δράσεις, φωταγωγώντας σημαντικά μνημεία σε μπλε αποχρώσεις και διαδίδοντας το όραμα του οργανισμού.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον οργανισμό και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής, μπορείτε να ενημερωθείτε από το www.makeawish.gr.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ