Τρίτη 27.10.2020
More

  Ο διοικητής της ΥΠΕ για την πανδημία και το “έλλειμμα ενημέρωσης”

  Τι δήλωσε από τα Ιωάννινα ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Ι. Καρβέλης

  Στα Γιάννενα βρέθηκε για λίγες ώρες ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης στα πλαίσια συνεδρίου που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Ιωαννίνων.

  Ο κ. Καρβέλης επισκέφθηκε το νοσοκομείο Χατζηκώστα που βρισκόταν σε εφημερία και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει, όπως είπε, την ετοιμότητα του προσωπικού.

  «Το προσωπικό ήταν σε θέση μάχης και τα τμήματα λειτουργούσαν όπως έπρεπε».

  Ο διοικητής δοθείσης της ευκαιρίας ρωτήθηκε για την ετοιμότητα των νοσοκομείων μιας και όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας με τα κρούσματα να ανεβαίνουν καθημερινά και την ανησυχία των επιστημόνων να μεγαλώνει!

  Ο κ. Καρβέλης είπε ότι τόσο στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα όσο και στο ΠΓΝΙ έχουν γίνει πολλά βήματα και τόνισε ότι στο επόμενο διάστημα προωθούν προσλήψεις επικουρικού προσωπικού . «Πρόκειται κυρίως για προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού» είπε χαρακτηριστικά.

  Σε ερώτηση μεγάλης αύξησης κρουσμάτων και τη δυναμική ανάπτυξης ΜΕΘ ο κ Καρβέλης είπε ότι αναπτύχθηκαν στο ΠΓΝΙ 16 επιπλέον ΜΕΘ. ” Υπάρχει η προετοιμασία στο νοσοκομείο αναφοράς, δεν έχουμε θέμα” υπογράμμισε.

  Η ενημέρωση δουλειά του ΕΟΔΥ

  Στο «καυτό θέμα» της ενημέρωσης …ο κ .Καρβελης όπως ήταν και αναμενόμενο συντάχτηκε με την λογική του υπουργείου και είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την ενημέρωση τονίζοντας ότι η τακτική αυτή ακολουθήθηκε από το Υπουργείο ώστε να γίνεται διαχείριση μόνο από τους αρμόδιους φορείς.
  Τι γίνεται όμως όταν ο ΕΟΔΥ διπλασιάζει τα κρούσματα και από έξι τα κάνει δώδεκα;

  Ο κ. Καρβέλης υποστήριξε πως την διαχείριση την κάνει κεντρικά ο ΕΟΔΥ μέσω του υπουργείου Υγείας μαθαίνουμε τον αριθμό κρουσμάτων…
  Δεν υπάρχει θέμα ελέγχεται καλά η κατάσταση. Βλέπω την κατάσταση και συγκρίνω τα αποτελέσματα από την υπεύθυνη του εργαστηρίου…» είπε ενώ στην επιμονή μας γιατί «αποσύρθηκε» το προηγούμενο μοντέλο ενημέρωσης ο κ. Καρβέλης απάντησε
  «δεν είμαι αρμόδιος και ξέρετε ότι μεγάλο κομμάτι της διαχείρισης το έχει αναλάβει ο κ. Χαρδαλιάς».

  «Αγία Ελένη…ανησυχία αλλά ελεγχόμενη»

  Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ ρωτήθηκε και για την δομή της Αγίας Ελένης και τα κρούματα που εντοπίστηκαν αλλά και τις ενέργειες που ακολουθούνται: «ανησυχούμε για ότι συμβαίνει και επεμβήκαμε με τις κινητές μονάδες και τη συντονίστρια. Ελέγχεται η κατάσταση» απάντησε ο κ.Καρβέλης.

  Το Πολυδύναμο για τη διαχείριση του covid

  Τέλος. για το Πολυδύναμο υποστήριξε ότι θα συνεχίσει η διαχείριση των κρουσμάτων στο χώρο αυτό. Πρώτιστα να ελεγχθεί η κατάσταση της πανδημίας καθώς ανακατατάξεις έχουν γίνει σε όλα τα νοσοκομεία Στη συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται αυτός ο σχεδιασμός και έπειτα θα δούμε πως θα λειτουργήσει και το Πολυδύναμο.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ελισάφ: Κατειλημμένο το 90% των μονάδων κορωνοϊού -Είμαστε κοντά στο lockdown

  Το 90% των μονάδων κορωνοϊού στα Ιωάννινα είναι κατειλημμένο ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μ. Ελισάφ

  Θέλει προσοχή ο καιρός την 28η Οκτωβρίου

  Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από αργά το βράδυ σήμερα και από τα δυτικά

  Αποκαταστάθηκε το μνημείο του Λορέντζου Μαβίλη

  Άμεση ήταν η αποκατάσταση του μνημείου του Λορέντζου Μαβίλη στη Βασιλική στον Δρίσκο, με ένα έργο που προχώρησε μετά από εθελοντική προσφορά πολίτη

  Ένα κρίσιμο 48ωρο για μέτρα και πρόληψη

  Αυξημένη η τήρηση των περιορισμών στα Ιωάννινα, αυξημένα όμως και τα κρούσματα

  Πιο άμεση και διαδραστική η επικοινωνία

  Πιο άμεση και διαδραστική γίνεται η επικοινωνία του δήμου Ζίτσας με τους δημότες του με τη χρήση νέων τεχνολογιών

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.