Τετάρτη 29.05.2024
More

  Ο Γ. Στύλιος με κλιμάκιο του υπ. Υγείας στο Νοσοκομείο της Άρτας

  Στο Νοσοκομείο της Άρτας βρέθηκε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στύλιος. Εκεί συναντήθηκε και έλαβε μέρος σε σύσκεψη με τη Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), τον Διοικητή του Νοσοκομείου, τον Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων. Είχε προηγηθεί αυτοψία της Γενικής Γραμματέως, του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και του κλιμακίου του Υπουργείου Υγείας στο Νοσοκομείο και τεχνική συνάντηση-συνεργασία με τη διοίκηση, τους διευθυντές των κλινικών του και εκπροσώπους τους ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου.

  Στη σύσκεψη που ακολούθησε συζητήθηκαν οι ανάγκες του Νοσοκομείου, αλλά και οι τρόποι ενίσχυσης και ανάπτυξής του. Τονίστηκε πως ο προϋπολογισμός λειτουργίας του αυξάνεται κατά 500.000 ευρώ. Έγινε, επιπλέον, ειδική αναφορά στην ένταξη του Νοσοκομείου της Άρτας στις μονάδες που θα ανακαινιστούν με πόρους του «Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας».

  Συγκεκριμένα με χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκατ. ευρώ σχεδιάζεται η επέκταση του «Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών» (Τ.Ε.Π) αλλά και της «Καρδιολογικής Κλινικής». Ενώ θα πραγματοποιηθούν και οικοδομικές εργασίες, όπως η αλλαγή των δαπέδων.

  Παράλληλα, έγινε λόγος για την αγορά δύο νέων υπερσύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων για το αναισθησιολογικό και τη χειρουργική. Καθώς και την επέκταση της σύμβασης του επικουρικού προσωπικού. Ο Γιώργος Στύλιος υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του Νοσοκομείου με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτικό προσωπικό. Σημειώνοντας πως οι συνταξιοδοτήσεις γιατρών και νοσηλευτών δημιουργούν κενά που οφείλουν να καλυφθούν.

  Γεγονός που προγραμματίζεται να συμβεί εντός του 2024 στο πλαίσιο της προκήρυξης του Ιανουαρίου 6.500 θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για το Ε.Σ.Υ. Μια προκήρυξη που αφορά και το Νοσοκομείο της Άρτας.

  Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Στύλιος δήλωσε: «Το νοσοκομείο της Άρτας εξυπηρετεί μια περιοχή πολύ μεγαλύτερη από το Νομό μας. Ο ρόλος του απαιτεί τη συνεχή στήριξή και αναβάθμισή του. Έχουμε ένα καλό και παραγωγικό νοσοκομείο. Είναι αναγκαία, όμως, η ενίσχυσή του με νέους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε στους πολίτες όλο και καλύτερες υπηρεσίες υγείας. Η σημερινή επίσκεψη και τα καλά νέα που ακολούθησαν το επιβεβαιώνουν αυτό. Δεσμεύομαι πως θα συνεχίσω να μάχομαι για αυτό τον σκοπό. Δίπλα στους πολίτες της Άρτας»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ