Κυριακή 26.05.2024
More

  Ο καλός καιρός σύμμαχος και της ψυχαγωγίας

  Οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες και η ηλιοφάνεια από τα Χριστούγεννα μέχρι και χθες στην Ήπειρο και τα Γιάννενα αποτέλεσαν στοιχεία που χαρακτήρισαν τον τρόπο διασκέδασης, αλλά και τη δυνατότητα που είχαν κάτοικοι και επισκέπτες να απολαύσουν τις βόλτες τους.

  Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες ειδικά τις πρωινές ώρες, όταν οι αχτίδες του ήλιου άρχισαν να ζεσταίνουν καλύτερα από τις 12 το μεσημέρι και έπειτα η εικόνα στην περιοχή του Μόλου, στην πλατεία, αλλά και στους πεζόδρομους θύμιζε άνοιξη.

  Την ικανοποίησή τους για την αυξημένη επισκεψιμότητα των ημερών εκφράζουν και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και καφέ μπαρ με τον πρόεδρο του τοπικού σωματείου «Παμβώτις» Χρήστο Τάτση να αναφέρεται σε ένα έτος αυξημένης κίνησης στα καταστήματα το 2019 με την ελπίδα ότι η εικόνα θα είναι ακόμη καλύτερη το νέο έτος.

  «Το κύριο πρόβλημα που απασχολεί τους επαγγελματίες είναι η υψηλή φορολογία, που σε συνδυασμό με την προκαταβολή φόρου δημιουργούν ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ήταν σημαντική, όμως πρέπει να γίνει και στον καφέ», τόνισε ο κ. Τάτσης.

   

  Εφαρμόζουν τον αντικαπνιστικό

  Οι καιρικές συνθήκες των ημερών βοήθησαν ώστε οι θεριακλήδες να απολαμβάνουν το τσιγάρο τους στους εξωτερικούς χώρους, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα και εντάσεις στα καταστήματα.

  Σύμφωνα με τον κ. Τάτση η συντριπτική πλειονότητα των καταστηματαρχών και σχεδόν το σύνολο των πελατών έχουν αποδεχθεί και εφαρμόζουν την αντικαπνιστική νομοθεσία, ωστόσο επισήμανε ότι παραμένει το αίτημα του κλάδου προς την πολιτική ηγεσία για να υπάρξει διαφοροποίηση στα αμιγή μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης.

  Τέλος, ο κ. Τάτσης τόνισε πως είναι ώριμες οι συνθήκες και στην πόλη για να προχωρήσει η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τον δήμο Ιωαννιτών για την αλλαγή του τρόπου αποκομιδής των απορριμμάτων από τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ