Κυριακή 31.05.2020
More

  Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για έργα υποδομών και πολιτισμού

  Με σημερινές αποφάσεις η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη, μεταξύ άλλων ανέδειξε οριστικούς και προσωρινούς αναδόχους, ενέκρινε δημοπρατήσεις και τη διάθεση πιστώσεων για έργα και προμήθειες.

  Στα έργα περιλαμβάνεται ο ηλεκτροφωτισμός της οδού η οποία διέρχεται έμπροσθεν του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών του Κατσικά, ώστε να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα, στις δε προμήθειες περιλαμβάνεται μια ακόμη παραγγελία για υγειονομικό υλικό (μάσκες) το οποίο θα διανεμηθεί σε Υπηρεσίες και φορείς της Περιφέρειας Ηπείρου.

  Αναλυτικά:

  Αναδείχτηκαν οι οριστικοί ανάδοχοι για τα έργα:

  • «Ηλεκτροφωτισμός επί της 2ης επαρχιακής οδού στην περιοχή εγκατάστασης προσφύγων στην Κατσικά», προϋπολογισμού 104.500 €. Ανάδοχος Στ. Θεοδωρόπουλος.
  • «Αποκατάσταση του Δημοτικού σχολείου Κοσμηράς», προϋπολογισμού 135.000 ευρώ.
  • «Άμεση αποκατάσταση οδών λόγω καθιζήσεων και κατολισθήσεων από πλημμυρικά φαινόμενα στην ΤΚ Πλατανούσας – όρια Δαφνωτής της ΠΕ Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 65.000 €. Ανάδοχος ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α. ΦΑΗΣ
  • «Αποκατάσταση πρόσβασης στην περιοχή του ΤΟΕΒ Λάμαρης του Δήμου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 105.000 €. Ανάδοχος ΕΡΓΟΔΟΜΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.

  Αναδείχτηκαν οι προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα:

  • «Εργασίες πλήρους αναστύλωσης του παλαιού Σχολαρχείου και του παλαιού Παρθεναγωγείου Γαναδιού», προϋπολογισμού 485.000 €. Ανάδοχος: Π. Παπαδημητρίου και ΣΙΑ Ο.Ε.
  • «Αποκατάσταση βατότητας τμήματος οδού Δημαριό – Κομπότι», προϋπολογισμού € 400.000. Ανάδοχος: Χρ. Αλυμάρας.

  Εγκρίθηκαν οι διαδικασίες για τις δημοπρατήσεις των έργων

  • Συντήρηση, συμπλήρωση, αποκατάσταση πρασίνου (καθαρισμός βλάστησης), στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο προϋπολογισμού 74.000 ευρώ.
  • Συντήρηση, συμπλήρωση, αποκατάσταση πρασίνου (καθαρισμός βλάστησης),στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο (καθαρισμός βλάστησης) προϋπολογισμού 74.000 ευρώ.
  • Άμεση αποκατάσταση συρματοκιβωτίων και προστασία βάθρων με πτερυγότοιχων γέφυρας Σαραντάπορου ποταμού, προϋπολογισμού 74.000 ευρώ.
  • Εκμίσθωση της αλιευτικής θέσης «Λάκκοι» Αμβρακικού κόλπου Π.Ε. Πρέβεζας για την τοποθέτηση ημιμόνιμου αλιευτικού εργαλείου («νταλιάνι») και συγκρότηση της Επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών για την εκμίσθωση των Δημόσιων Φυσικών Ιχθυοτροφείων και λοιπών ιχθυοτρόφων υδάτων της Π.Ε. Πρέβεζας για τα έτη 2020-2021.
  • Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Τεριαχίου Δήμου Πωγωνίου, προϋπολογισμού 39.773 ευρώ.

  Επισκευή αρδευτικής διώρυγας Τ.Ο.Ε.Β. Βασιλικού, προϋπολογισμού 30.974 ευρώ.

  Εγκρίθηκε η διάθεση πιστώσεων για τις παρακάτω παρεμβάσεις:

  • Το ποσό των 24.800 ευρώ, για την προμήθεια νέας ποσότητας μασκών στο πλαίσιο των δράσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
  • Το ποσό των 813.596,54 ευρώ για τη μεταφορά του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ στο πλαίσιο του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Οδός Σταύρου Νιάρχου».
  • Το ποσό των 18.600 ευρώ για την καταπολέμηση κουνουπιών στην Π.Ε. Θεσπρωτίας για το έτος 2020».
  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Από το Τμήμα Μετάφρασης στο Τμήμα Λογιστικής!

  Θέματα φοιτητών και αποφοίτων του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Ηγουμενίτσα) ρυθμίζει το άρθρο 102 του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία που κατατέθηκε στη Βουλή

  Φειδωλός και συγκρατημένος ο Γ.Γ. Τουρισμού Κ. Λούλης

  Σύσκεψη με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης στην Ήπειρο πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, παρουσία...

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων του Σαββατοκύριακου.

  Αυστηροποίηση των ποινών για τους κανόνες ΠΟΠ

  Η αυστηροποίηση των ποινών για όσους παραβιάζουν τους κανόνες σχετικά με την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων ΠΟΠ βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στο περιφερειακό συμβούλιο

  Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

  Μεγάλη ένταση στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, μέσω τηλεδιάσκεψης

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.