Δευτέρα 24.06.2024
More

  Οι εξελίξεις με το δημοτικό ακίνητο στην «Κυρά Φροσύνη»

  Υπέρμαχος της νομιμότητας των ενεργειών και αποφάσεων των υπηρεσιών του δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία πάντα με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και με βάση τις αλλαγές που έχουν ήδη επισυμβεί με το Νόμο 5092/2024, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θωμ. Μπέγκας αναφορικά με όσα πρέπει να γίνουν για να ξεδιαλύνει οριστικά το καθεστώς με το δημοτικό ακίνητο στην «Κυρά Φροσύνη».

  Εξελίξεις που πλέον έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο ακόμη και με αυτό των προηγούμενων 10 ημερών, μετά την αναβολή συζήτησης της υπόθεσης στη Δημ. Επιτροπή, καθώς ο ενοικιαστής του ακινήτου ξεκίνησε εδώ και μία εβδομάδα την αποξήλωση των πρόσθετων κατασκευών που χαρακτηρίζονται ως αυθαίρετες από την Κτηματική, από την Δευτέρα όμως προχώρησε ένα ακόμη βήμα πιο μακριά.

  Έτσι το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος έβαλε λουκέτο όπως αναφέρει σε πανό που τοποθέτησε σε εμφανή σημεία, τα οποία αναγράφουν επί λέξει: «Κλείνουμε λόγω κατεδάφισης. Ανοίγουμε όταν και αν ξεμπλέξουμε», με εργαζόμενους του καταστήματος να απομακρύνουν αντικείμενα μέχρι και αργά το απόγευμα της Δευτέρας, την ώρα της συνεδρίασης του δημ. συμβουλίου.

  Ο κ. Μπέγκας ρωτήθηκε από την αντιπολίτευση στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση τι ακριβώς συμβαίνει και κυρίως τι πρόκειται να γίνει με το δημοτικό ακίνητο, για το οποίο προκύπτει πέραν των επιμέρους διαφορών ιδιοκτήτη και ενοικιαστή, και ζήτημα αποζημίωσης προς την Κτηματική για τις αυθαίρετες κατασκευές.

  Απαντώντας, ο κ. Μπέγκας διερωτήθηκε εάν υπάρχει κάποιος στην αίθουσα του Σώματος που δεν επιθυμεί να υπάρχει νομιμότητα σε όλες τις ενέργειες και αποφάσεις του δήμου και παρείχε τη διαβεβαίωση, ότι η «Κυρά Φροσύνη δε θα κλείσει», αν και αυτό συνέβη ήδη από τη Δευτέρα. Όπως είχε αναφέρει και στην προηγούμενη συνεδρίαση θα πρέπει να βρεθεί λύση και στα δύο ανοιχτά ζητήματα, το πρώτο με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης και το δεύτερο εκείνο που αφορά στις αυθαίρετες κατασκευές και την απομάκρυνσή τους. Εκτιμάται πάντως, ότι μέχρι να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις και συμφωνία μεταξύ του δήμου Ιωαννιτών και της Κτηματικής Υπηρεσίας ως προς τη συμμόρφωση του πρώτου μέσω του ενοικιαστή, να απομακρύνει τις αυθαίρετες κατασκευές και να οριστεί επακριβώς και εκ νέου ο χώρος που καταλαμβάνει το δημοτικό ακίνητο, θα χρειαστεί να περάσουν αρκετές εβδομάδες και ίσως αυτό να έχει ως αποτέλεσμα τη μη επαναλειτουργία του καταστήματος εντός του καλοκαιριού.

  Παρέμβαση πολιτών για τον «Κουραμπά»

  Από τις ενδιαφέρουσες στιγμές της συνεδρίασης το δημ. συμβουλίου, η παρέμβαση εκπροσώπου πρωτοβουλίας πολιτών για να ληφθεί μία οριστική απόφαση και το πάρκο στον «Κουραμπά» όπου κατασκευάστηκε η πανάκριβη παιδική χαρά που δε λειτούργησε όμως σχεδόν ποτέ, να αποδοθεί ξανά στους πολίτες. Η παιδική χαρά έχει βανδαλιστεί σε ακραίο σημείο, η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν επέδειξε την αποφασιστικότητα που έπρεπε αφήνοντας το χρόνο να περάσει και πλέον έχει γίνει σαφές, ότι δεν υπάρχει δυνατότητα αποκατάστασης των ζημιών ώστε να επαναλειτουργήσει ο χώρος ως παιδική χαρά. Έτσι, η δημοτική αρχή έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην αποξήλωση της παιδικής χαράς ή ό,τι έχει απομείνει από αυτήν και ο χώρος να αποδοθεί σε κοινή χρήση. Το επόμενο βήμα όμως όπως ανέφερε ο κ. Μπέγκας είναι να συνταχθεί μία μελέτη σύνδεσης με το πάρκο Λακκωμάτων στην οποία θα προβλέπεται και η εγκατάσταση μίας παιδικής χαράς.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ