Τρίτη 28.09.2021
More

  Οι φοιτητές Αρχιτεκτονικής… σε κίνηση

  Πήραν την πρωτοβουλία για πολιτιστικές δράσεις και διαλέξεις όσο οι σχολές παραμένουν κλειστές

  Μπορεί η ηγεσία του υπ. Παιδείας να μην έχει ανάψει το «πράσινο φως» για να επιτραπούν άμεσα και πάλι τα διά ζώσης μαθήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρά μόνο σε κλινικές και εργαστήρια, ωστόσο μετά από έναν και πλέον χρόνο σε αυτήν την κατάσταση, είναι σαφές, ότι δοκιμάζονται και τα όρια και οι αντοχές όλων.

  Όπως έχει επισημανθεί γενικότερα και από τη Σύνοδο των πρυτάνεων και σε τοπικό επίπεδο από τη Σύγκλητο του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, είναι επιτακτική ανάγκη, να επιστρέψει η κανονική λειτουργία των σχολών και τμημάτων, με έμφαση στους πρωτοετείς φοιτητές, που μπήκαν στις φυσικές τάξεις και τα αμφιθέατρα για διάστημα 10 περίπου ημερών τον Οκτώβριο.

  Έτσι, οι φοιτητές του πρώτου έτους στην Αρχιτεκτονική του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πήραν την πρωτοβουλία να κάνουν πρώτοι αυτό που δεν επιθυμεί προς το παρόν, το υπουργείο και να δοθεί χώρος και ευκαιρία για διά ζώσης διαλέξεις, φροντιστηριακά μαθήματα και άλλες συναντήσεις.

  Η πρωτοβουλία αυτή συνάντησε την αποδοχή και στήριξη και της ακαδημαϊκής κοινότητας της Σχολής, με τη συμμετοχή παράλληλα των πρωτοετών φοιτητών να είναι εντυπωσιακή από την πρώτη διάλεξη της προηγούμενης εβδομάδας στο πανεπιστήμιο με τον καθηγητή Γ. Σμύρη και στη συνέχεια με την προβολή μίας ταινίας στην Παπαζόγλειο Σχολή. Το μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά πρωτοβουλία, με φροντιστηριακό μάθημα από φοιτητές παλαιότερων ετών, με τις φοιτήτριες της Σχολής Έλενα Μάρκου και Νάσια Σανικοπούλου αντίστοιχα, να αναφέρονται στο σκεπτικό της πρωτοβουλίας, αλλά και στο πόσο δύσκολη ήταν η παρακολούθηση των μαθημάτων, θεωρητικών και εργαστηριακών για το πρώτο έτος της Σχολής.

  «Αυτό που θέλαμε εξαρχής, ήταν να δώσουμε χώρο σε όλους, τους συμφοιτητές μας, τους καθηγητές, να αναπτύξουν τις σκέψεις τους και να βρεθούμε και πάλι στους φυσικούς χώρους των μαθημάτων. Επίσης, να δείξουμε, ότι υπάρχει τρόπος να γίνουν όλα αυτά, με αυστηρή τήρηση των μέτρων και με ασφάλεια. Έχοντας περάσει πλέον ένα διάστημα σχεδόν ενάμιση χρόνου αισθανόμαστε, ότι βιώνουμε μία κοροϊδία, βλέποντας τα εμπορικά καταστήματα να ανοίγουν, τα καζίνο, ο τουρισμός, τα σχολεία και μόνον τα πανεπιστήμια να μένουν κλειστά. Δε θέλουμε να κουνήσουμε το δάχτυλο σε κανέναν, αλλά θέλουμε να δείξουμε τον τρόπο, με τον οποίο μπορούν να γίνουν τα μαθήματα», ανέφεραν οι δύο φοιτήτριες της Αρχιτεκτονικής Σχολής.

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ