Παρασκευή 23.02.2024
More

  Όλα έτοιμα για τις Πανελλαδικές

  Συμμετέχουν 2. 289 μαθητές ΓΕΛ και 647 των ΕΠΑΛ από όλη την Ήπειρο

   Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εκκίνηση των Πανελλαδικών εξετάσεων που κάνουν πρεμιέρα την επόμενη εβδομάδα, με χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες στην Ελλάδα να διεκδικούν μια θέση στα ελληνικά πανεπιστήμια.

  Ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Κώστας Καμπουράκης εξήγησε ότι όλα είναι έτοιμα για τις εξετάσεις σε ΕΠΑΛ και ΓΕΛ, οι οποίες ξεκινούν με μια μέρα διαφορά.

  Όσον αφορά για την χρήση μάσκας στην διαδικασία, σύμφωνα με τις αποφάσεις που πήρε η επιτροπή των ειδικών, η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική για την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

  Ωστόσο το μέτρο θα καταργηθεί για τις υπόλοιπες σχολικές δραστηριότητες σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Αντίστοιχα οι μάσκες καταργούνται και στα πανεπιστήμια. Η νέα άρση μέτρων έναντι του κορωνοϊού που εισηγούνται οι ειδικοί, θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου, ενώ επισημαίνεται πως για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς ισχύει η διενέργεια ενός rapid test την εβδομάδα.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία συμμετέχουν από τα Γιάννενα 1234 μαθητές και μαθήτριες και 438 από την Άρτα, 94 από την Θεσπρωτία και 411 από την Πρέβεζα. Συνολικά στις Πανελλαδικές συμμετέχουν 2289 μαθητές που θα δώσουν εξετάσεις σε 35 εξεταστικά κέντρα που έχουν οριστεί ήδη.

  Στις εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ συμμετέχουν 291 μαθητές και μαθήτριες στα Γιάννενα, στην Άρτα 150, στη Θεσπρωτία 94, 112 στην Πρέβεζα σε τέσσερα εξεταστικά κέντρα

  «Είμαστε έτοιμοι και η προετοιμασία μας έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό ενώ ήδη είναι σε εξέλιξη οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια. Ευχόμαστε στα παιδιά καλή επιτυχία με ηρεμία και συγκέντρωση» τόνισε ο κ. Καμπουράκης

  Αναφορικά με το αίτημα των γονέων παιδιών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ο κ. Καμπουράκης εξήγησε ότι ακολουθούν όλα όσα ορίστηκαν από το υπουργείο λέγοντας ότι πάντα τηρείται η ισονομία.

  Υποψήφιοι ΓΕΛ:

  Άρτα 438 8 εξεταστικά κέντρα
  Θεσπρωτία 94 5 εξεταστικά κέντρα
  Ιωάννινα 1234 15 εξεταστικά κέντρα
  Πρέβεζα 411 7 εξεταστικά κέντρα
  Σύνολο: 2289 35 εξεταστικά κέντρα

   

  Υποψήφιοι ΕΠΑΛ:

  Άρτα 150 1 εξεταστικό κέντρο
  Θεσπρωτία 94 1 εξεταστικό κέντρο
  Ιωάννινα 291 1 εξεταστικό κέντρο
  Πρέβεζα 112 1 εξεταστικό κέντρο
  Σύνολο: 647 4 εξεταστικά κέντρο

   

  1. Βαθμολογικό κέντρο
  2. Ειδικά εξεταστικά κέντρα:
  Άρτα 14
  Ιωάννινα 27

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ