Δευτέρα 22.07.2024
More

  Ολοκληρώθηκε το 2ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2024» του Δήμου Ζίτσας

  Πλημμύρισε από κόσμο η πλατεία Δημαρχείου στην Ελεούσα, το βράδυ του Σαββάτου, όπου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη και τελευταία μέρα του 2ου φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2024» που διοργάνωσε ο Δήμος Ζίτσας. Συμμετέχοντες και επισκέπτες απόλαυσαν ένα διήμερο μουσικοχορευτικής παράδοσης και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου.

  Ο Δήμος Ζίτσας, για ένα διήμερο, υποδέχθηκε διακόσιους χορευτές από 12 χορευτικά σχήματα και μουσικά συγκροτήματα από τα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα, τη Φλώρινα, την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, την Καβάλα και τη Δερβιτσάνη τα οποία, παρουσίασαν με θέρμη παραδοσιακούς χορούς και πρόσφεραν ένα μαγευτικό θέαμα στους παρευρισκόμενους.

  Τους προέδρους και τα μέλη των χορευτικών αποστολών υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος προσφέροντάς τους αναμνηστικά δώρα.

  «Ήταν ένα αξέχαστο διήμερο ταξίδι πολιτισμικών εμπειριών και διασκέδασης με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η αρμόδια αντιδήμαρχος Κατερίνα Μπλαλάφα στο χαιρετισμό της κλείνοντας τη διοργάνωση και ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά τους συμμετέχοντες χορευτές, μουσικούς, χοροδιδάσκαλους και μέλη των συλλόγων, για τη μουσικοχορευτική πανδαισία που πρόσφεραν, τους εργαζόμενους του Δήμου Ζίτσας, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Ελεούσας που συνέβαλαν τα μέγιστα στην άρτια διοργάνωση του διημέρου καθώς και τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους.

  «Η δική σας συμμετοχή και συνδρομή μας γεμίζει χαρά και μας δίνει δύναμη για να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο ανέφερε χαρακτηριστικά» η κ. Μπαλάφα ανανεώνοντας το ραντεβού για του χρόνου.

  Την επιμέλεια της εξαιρετικής παρουσίασης είχε η δημοσιογράφος Σοφία Τσέπα, ενώ τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, η Αντιδήμαρχος Καβάλας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων, Εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου.

  Το βράδυ του Σαββάτου στο φεστιβάλ έλαβαν μέρος οι ακόλουθες χορευτικές αποστολές:

  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗΣ «ΔΕΡΒΗ»
  • ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ “ΤΟ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ”
  • ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
  • ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
  • ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ

  Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο του φεστιβάλ το πρωί τoυ Σαββάτου πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήρι με παρουσίαση της Πωγωνίσιας φορεσιάς από τον πολιτιστικό Σύλλογο Δελβινακίου και ομιλία της φιλολόγου Λευκής Βλάχου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ