Δευτέρα 22.07.2024
More

  Ολοκληρώθηκε το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων

  Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε σε μαθητές και κοινό το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργάνωσε το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων και έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα (15-19/04) στις εγκαταστάσεις του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (Π.Ε.Α.Κ.Ι.) στη Λιμνοπούλα.

  Βασική φιλοσοφία του προγράμματος ήταν η εμπέδωση των κανόνων οδικής ασφάλειας μέσα από εργαλεία βιωματικής εκπαίδευσης, τα οποία οι συμμετέχοντες μπορούσαν οι ίδιοι να δοκιμάσουν και να χρησιμοποιήσουν.

  Προσομοιωτές οδήγησης, ανατροπής οχήματος και πρόσκρουσης, συσκευές με ειδικά λογισμικά για την εκτίμηση της ταχύτητας αντίδρασης και τη συσχέτιση βάρους και ταχύτητας πρόσκρουσης, αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ελκυστικά κεντρίζοντας το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

  Συνολικά, το πρόγραμμα παρακολούθησαν περίπου 700 μαθητές από 18 διαφορετικά σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 200 σπουδαστές Σ.Α.Ε.Κ., ενώ τα δύο απογεύματα, που ήταν ανοιχτό για το κοινό, βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας περίπου 400 άτομα.

  Σημειώνεται ότι η δράση του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και της Πολιτικής Προστασίας αυτής, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιωσιμότητας και Ασφάλειας «Ζήτημα Ζωής» και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.).

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ