Τετάρτη 24.07.2024
More

  Ομόφωνο «όχι» στην μονάδα βιοαερίου

  Στην Αποκεντρωμένη διοίκηση βρέθηκαν μέλη της επιτροπής αγώνα ενώ στην συνεδρίαση παρέστη και ο δήμαρχος Δωδώνης Χρίστος Ντακαλέτσης

  Ομόφωνο «όχι» στην αδειοδότηση της μονάδας παραγωγής και εκμετάλλευσης βιοαερίου στη Σκλίβανη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας που συνεδρίασε την Παρασκευή, το πρωί.

  Στην Αποκεντρωμένη διοίκηση βρέθηκαν μέλη της επιτροπής αγώνα ενώ στην συνεδρίαση παρέστη και ο δήμαρχος Δωδώνης Χρίστος Ντακαλέτσης που σε συνεργασία με τους κατοίκους και τα μέλη της Επιτροπής αγώνα, έδωσαν πολύμηνη μάχη για να αποτρέψουν την λειτουργία της μονάδας στην περιοχής τους.

  Από την πρώτη στιγμή οι αντιδράσεις ήταν έντονες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δωδώνης.

  Η κύρια ένσταση των κατοίκων απέναντι στο συγκεκριμένο έργο ΑΠΕ είχε να κάνει με τη μεγάλη δυναμικότητα της μονάδας προκειμένου να επεξεργαστεί πτηνοκτηνοτροφικά απόβλητα που θα έρχονταν από άλλες περιοχές και όχι από τη δική τους.

  Μετά την αναβολή, το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας επανήλθε και αποφάσισε να πει «όχι» στα σχέδια του επενδυτή και να τερματίσει την αγωνία των κατοίκων που δεν εφησύχασαν και κινήθηκαν με τη βοήθεια του Δήμου Δωδώνης, της Περιφέρειας Ηπείρου, αλλά και του Προέδρου της Βουλής συντεταγμένα προκειμένου να αποτρέψουν το συγκεκριμένο σχέδιο. Όπερ και εγένετο!

  Ο δήμαρχος Δωδώνης στην σύντομη δήλωσή του στάθηκε στην σημασία να καταθέτεις την ένστασή σου με επιχειρήματα τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει καλύτερη μελέτη των θεμάτων αυτών, ειδικά από τις αρμόδιες επιτροπές καθώς οι δήμοι δεν έχουν την δυνατότητα να το πράττουν και να μπορούν να κινηθούν απέναντι σε μια τέτοια κατάσταση δαπανώντας και πόρους που δεν διαθέτουν.

  Ο Βασίλης Μαγγιώρος εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα ευχαρίστησε το Δήμο Δωδώνης που βοήθησε και με το νομικό κομμάτι της υπόθεσης, την Περιφέρεια Ηπείρου, τους βουλευτές αλλά και όλους όσοι ενέσκυψαν στο θέμα και αντιλήφθηκαν το ζήτημα συνδράμοντας στην τελική δικαίωση των κατοίκων για την μη αδειοδότηση της μονάδας. Ξεχωριστό ευχαριστώ επεφύλαξε στον περιφερειάρχη και στον Πρόεδρο της Βουλής. «Υπάρχει φανερή ικανοποίηση γιατί ενωμένοι πετύχαμε να επιχειρηματολογήσουμε και να αντιληφθούν όλοι γιατί δεν πρέπει να γίνει μια τέτοια μονάδα στην Σκλίβανη», κατέληξε ο κ. Μαγγιώρος.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ