Τετάρτη 21.10.2020
More

  Ομόφωνο «όχι» στις μονάδες καύσης βιορευστών

  Από το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας για την εγκατάσταση στον Λύγγο

  Την καθολική του αντίδραση στην εγκατάσταση και λειτουργία μονάδων καύσης βιορευστών στην Κοινότητα Λύγγου εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας το οποίο συνεδρίασε τη Δευτέρα.

  Με την απόφασή του γνωμοδότησε ομόφωνα αρνητικά επί του περιεχομένου των φακέλων των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση και λειτουργία  δύο σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιορευστών στην Κοινότητα Λύγγου και ταυτόχρονα εξέφρασε την αντίθεσή του στο επιχειρηματικό πλάνο που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα για την δημιουργία και άλλων μονάδων καύσης βιορευστών στην ευρύτερη περιοχή των Γραμμενοχωρίων

  «Είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση και λειτουργία τέτοιων μονάδων και στεκόμαστε στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών και των κατοίκων ολόκληρης της περιοχής ξεκάθαρα και χωρίς υπεκφυγές», υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος και έστειλε μήνυμα πως η Δημοτική Αρχή παραμένει αταλάντευτη στην θέση της πως τέτοιες επενδύσεις δεν έχουν θέση στο Δήμο Ζίτσας.

  «Δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε κάτι τέτοιο όταν εμείς επί πέντε χρόνια τώρα προσπαθούμε να αναδείξουμε την πολιτιστική και ιστορική ταυτότητα των Γραμμενοχωρίων υλοποιώντας έργα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ» σημείωσε ακόμα κατά τη συζήτηση.

  Την ικανοποίησή τους καθώς  ο Δήμος τάσσεται στο πλευρό τους στον αγώνα που ξεκίνησαν ενάντια στην εγκατάσταση και λειτουργία των μονάδων βιορευστών στην κοινότητα Λύγγου εξέφρασαν εκπρόσωποι της επιτροπής αγώνα.

  Στη διάρκεια της συνεδρίασης πολλοί ήταν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που πήραν το λόγο εκφράζοντας με τοποθετήσεις τους την αντίθεσή τους και απεύθυναν  ερωτήσεις στον εκπρόσωπο της εταιρείας.

  Τέλος εκφράζεται η πεποίθηση ότι τόσο η Περιφέρεια όσο και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και με τις αποφάσεις τους θα δικαιώσουν τον αγώνα των κατοίκων καθώς και το όραμα και τη θέληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας.

   

  Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Κρίσιμη ημέρα για τη λήψη και νέων μέτρων

  Κρίσιμη ημέρα η σημερινή αφού θα κριθεί αν θα επιβληθούν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα σε περιοχές της περιφέρειας, μεταξύ των οποίων και τα Ιωάννινα

  Ενίσχυση με μέσα καθαριότητας στα σχολεία

  Έχουν τη δυνατότητα προμηθειών σύμφωνα με τη σχολική επιτροπή

  Με συνεργασία η καθαριότητα στην παραλίμνια ζώνη

  Με συνεργασία θα γίνεται ο καθαρισμός της παραλίμνιας ζώνης

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.