Τετάρτη 21.10.2020
More

  Οργανωμένες κινήσεις για το φυσικό αέριο στην Ήπειρο

  Η προοπτική σύνδεσης της Ηπείρου και σε οικιακό και σε βιομηχανικό επίπεδο με το δίκτυο φυσικού αερίου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Διοικούσας του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων το απόγευμα της Δευτέρας.

  Ανεξάρτητα από τις επιμέρους παρατηρήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων υπήρξε σχεδόν απόλυτη ομοφωνία και ταύτιση απόψεων ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για να εξεταστεί βάση συγκεκριμένου σχεδίου και μελέτης, ο τρόπος με τον οποίο το Επιμελητήριο σε συνεργασία με τους άλλους φορείς, μπορούν να δημιουργήσουν ακόμη και μία εταιρεία ειδικού σκοπού, που θα μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τον στόχο της σύνδεσης της περιοχής με το φυσικό αέριο.

  Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημ. Δημητρίου τόνισε στην εισήγηση του ότι το βασικό πρόβλημα ήταν και παραμένουν οι διακρατικές συμφωνίες και οι εξαρτήσεις των χωρών στον γεωστρατηγικό χάρτη.

  Παρόλα αυτά πρόσθεσε πως πρέπει να στηριχθεί η διαδικασία τροφοδοσίας της Ηπείρου καταρχάς μέσω βυτιοφόρων από τη Ρεβυθούσα ή μέσω πλοίων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όμως ταυτόχρονα θα πρέπει να διεκδικηθεί σε συναντήσεις με την εταιρία και τα αρμόδια υπουργεία η αύξηση των ποσοτήτων για την κάλυψη των αναγκών της Ηπείρου.

  Έτσι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αγωγό Poseidon 2 που αυτή τη στιγμή φαίνεται το περισσότερο ρεαλιστικό σενάριο μεταφοράς αγωγού φυσικού αερίου στην Ήπειρο, με τη χάραξη να έχει ολοκληρωθεί και αυτή την περίοδο να γίνονται ενημερώσεις των ιδιοκτητών εκτάσεων που πρόκειται να απαλλοτριωθούν στο λεκανοπέδιο.

  «Αυτό που πρέπει να δούμε, είναι κατά πόσον μπορούμε να φύγουμε από έναν αγωγό transit και να πάμε σε έναν αγωγό με αναμονές σύνδεσης για τους οικιακούς και τους βιομηχανικούς καταναλωτές», τόνισε ο κ. Δημητρίου.

  Ο Γρηγ. Γκίκας από την πλευρά του χαρακτήρισε επιτακτική την αναγκαιότητα να κινητοποιηθεί το Επιμελητήριο για να ευαισθητοποιήσει τα μέλη του ώστε οι συζητήσεις που θα γίνουν είτε με την πολιτική ηγεσία είτε με τη ΔΕΠΑ να έχουν και το χαρακτήρα του κινήτρου για τις επιμέρους συνδέσεις.

  Τέλος, ο Γ. Μήτσης στάθηκε και αυτός στην ανάγκη να γίνουν από κοινού οι ενέργειες των τοπικών φορέων για τη διεκδίκηση της σύνδεσης της Ηπείρου με το φυσικό αέριο.

  Λίγο νωρίτερα ο κ. Μήτσης είχε καταγγείλει τον κ. Δημητρίου επικαλούμενος στοιχεία από τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης από την οποία απουσίαζε, με αφορμή την συνάντηση που είχε το καλοκαίρι του 2018 για το θέμα του φυσικού αερίου, με τον κ. Μητσοτάκη, πριν τις εκλογές του Ιουλίου.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Κρίσιμη ημέρα για τη λήψη και νέων μέτρων

  Κρίσιμη ημέρα η σημερινή αφού θα κριθεί αν θα επιβληθούν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα σε περιοχές της περιφέρειας, μεταξύ των οποίων και τα Ιωάννινα

  Ενίσχυση με μέσα καθαριότητας στα σχολεία

  Έχουν τη δυνατότητα προμηθειών σύμφωνα με τη σχολική επιτροπή

  Με συνεργασία η καθαριότητα στην παραλίμνια ζώνη

  Με συνεργασία θα γίνεται ο καθαρισμός της παραλίμνιας ζώνης

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.