Τρίτη 18.06.2024
More

  Οριστικά στο δήμο Ιωαννιτών το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου

  Μισθώνεται στον δήμο Ιωαννιτών, με συμβολικό τίμημα, το ακίνητο συνολικής οικοπεδικής επιφάνειας 5.789 τμ

  Την τελική συμφωνία παραχώρησης του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη στο Δήμο Ιωαννιτών υπέγραψαν σήμερα, Τρίτη 8 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Στέφανος Βλαστός.

  Σύμφωνα με την συμφωνία, μισθώνεται στον δήμο Ιωαννιτών, με συμβολικό τίμημα, το ακίνητο συνολικής οικοπεδικής επιφάνειας 5.789τμ, με το κτίσμα που βρίσκεται σε αυτό και αποτελείται από υπόγειο 244τμ, ισόγειο όροφο 1.984τμ, 1ο όροφο 1.742τμ, 2ο όροφο 1.124τμ, 3ο όροφο 1.124τμ και 4ο όροφο 448τμ.

  Η διάρκεια της μίσθωσης είναι 20 έτη με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 20 ενώ το ετήσιο αντάλλαγμα είναι 6.000 ευρώ για τα πρώτα 6 έτη και 12.000 ευρώ μετά το πέρας της 6ετίας.

  Η διαδικασία της παραχώρησης είχε ανοίξει πριν από έναν χρόνο με προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού και ολοκληρώθηκε αφού επιλύθηκαν διάφορα γραφειοκρατικά ζητήματα, καθώς το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου το οποίο ήταν εγκαταλειμμένο για περισσότερο από δύο δεκαετίες, να αλλάζει σελίδα με στόχο την αποκατάσταση και την αξιοποίησή του.

  Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, όπως έχει δεσμευτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο θα προχωρήσει άμεσα σε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ενώ μόνιμος δίαυλος διαλόγου και συνεργασίας θα υπάρξει με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την Πρυτανική Αρχή.

  «Μεγάλη μέρα η σημερινή»

  Μετά την υπογραφή των συμβολαίων ο δήμαρχος Ιωαννίνων σημείωσε πως: «Η σημερινή είναι μία μεγάλη μέρα. Ένα κτίριο που συνδέθηκε με την πρόοδο και την ανάπτυξη των Ιωαννίνων, αυτό του παλιού Πανεπιστημίου περνάει στο Δήμο, περνάει στην πόλη. Σκοπός μας είναι να αποτελέσει το εφαλτήριο για μια νέα εποχή δημιουργίας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την καταλυτική του συμβολή, την Διοίκηση της ΕΤΑΔ και κυρίως τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Στέφανο Βλαστό με τις ενέργειες του οποίου φτάσαμε στην τελική υπογραφή παραχώρησης», τόνισε.

  Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ Στέφανος Βλαστός ανέφερε: «Σήμερα είμαστε ιδιαίτεροι χαρούμενοι διότι καταφέρνουμε σύμφωνα και με την θετική ανταπόκριση του Πρωθυπουργού να δώσουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα της πόλης των Ιωαννίνων, ικανοποιώντας ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Με τη σημερινή συμφωνία ανοίγουμε το δρόμο για την πλήρη ανακατασκευή ενός εμβληματικού ακινήτου μας, η εικόνα του οποίου για πάρα πολλά χρόνια δεν περιποιούσε τιμή ούτε για το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά ούτε και για την πόλη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον δήμαρχο Ιωαννιτών, κύριο Μωυσή Ελισάφ για τη συμβολή του σε αυτήν την προσπάθεια, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα ακόμα πόλο ανάπτυξης που θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στους πολίτες, όπως αρμόζει στην πλούσια ιστορία των Ιωαννίνων», κατέληξε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ