Πέμπτη 04.06.2020
More

  «Ουρές» στις τράπεζες παρά τα μέτρα

  Προβληματισμό προκάλεσαν οι εικόνες έξω από τραπεζικά καταστήματα και επιχειρήσεις των Ιωαννίνων, το πρωί της Δευτέρας, παρά τις συστάσεις για τον κορωνοϊό.

  Αν κάποιος προσγειωνόταν το πρωί της Δευτέρας στην πόλη των Ιωαννίνων, χωρίς καμία ενημέρωση για το τι έχει προηγηθεί με τον κορωνοϊό, θα σχημάτιζε την εντύπωση, πως πρόκειται για μία συνηθισμένη ημέρα, όπου οι πολίτες μετακινούνται κανονικά, χωρίς περιορισμούς και μάλιστα ένας μεγάλος αριθμός πολιτών, προσέρχεται στις τράπεζες και σε άλλες επιχειρήσεις για να εξυπηρετηθεί, όπως συνέβαινε πάντα.

  Με το μέτρο του περιορισμού των μετακινήσεων όμως να βρίσκεται σε εφαρμογή εδώ και μία εβδομάδα και τον κορωνοϊό, να εξαπλώνεται στη χώρα, η εικόνα στο κέντρο της πόλης, αλλά και στην περιφέρεια της πόλης, δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντική.

  Εκατοντάδες πολίτες έσπευσαν στα υποκαταστήματα των τραπεζών είτε για να πληρωθούν τις συντάξεις είτε για να πληρώσουν λογαριασμούς ακόμη και ΔΕΚΟ, διαδικασία όμως πλέον, που δεν υποστηρίζεται από τις τράπεζες. Σχεδόν σε όλα τα τραπεζικά υποκαταστήματα δημιουργήθηκαν «ουρές» δεκάδων πολιτών, που περίμεναν τη σειρά τους για να φτάσουν στο γκισέ, αφού ελάχιστοι ήταν εκείνοι που χρησιμοποιούσαν τα ΑΤΜ.

  Παρόμοια η εικόνα και στα ταμεία της ΔΕΥΑΙ όπου επίσης δημιουργήθηκαν «ουρές» πολλών μέτρων στο πεζοδρόμιο, με συμπολίτες – πελάτες της επιχείρησης να περιμένουν για να πληρώσουν τους λογαριασμούς ύδρευσης, παρότι η επιχείρηση από την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε έναν πολύ εύκολο τρόπο για την ηλεκτρονική αποπληρωμή τους, με πάγια εντολή.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Μπίμπης

  Σε ηλικία 69 ετών έφυγε από τη ζωή μετά από μια πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο ο αθλητικός συντάκτης Γ. Μπίμπης

  Ο υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γ. Γεωργαντάς παρουσίασε το ΚΕΠ Plus στα Γιάννενα

  Στα Ιωάννινα γίνεται η παρουσίαση του ΚΕΠ Plus, των νέων υπηρεσιών που θα παρέχει το ΚΕΠ ως υποστηρικτική δομή και για τους πολίτες, αλλά κυρίως για τις επιχειρήσεις

  Κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στο ΕΣΥ

  Ημέρα πανελλαδικής δράσης σήμερα για τους εργαζόμενους συμβασιούχους στο ΕΣΥ και σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας πραγματοποιούνται στάσεις εργασίας

  Στο ΕΣΠΑ Ηπείρου εντάχθηκαν τα έργα του Δήμου Ζίτσας

  7,1 εκατ. ευρώ για τα έργα αποχέτευσης σε Ροδοτόπι και Άγ. Ιωάννη

  Ο Ιούνιος της πεζοδρόμησης στο παραλίμνιο

  Την απόφαση παράτασης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην ευρύτερη παραλίμνια περιοχή, μέχρι το τέλος Ιουνίου υπέγραψε ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.