Πέμπτη 21.10.2021
More

  Ούτε βήμα πίσω για το εργασιακό

  Εκατοντάδες στην πορεία στα Γιάννενα

  Παλμό και πολύ κόσμο είχε η απεργιακή κινητοποίηση και η πορεία που έγινε την Τετάρτη στα Γιάννενα για το εργασιακό νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο  που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και έγινε αιχμή του δόρατος στη μάχη του συνόλου των επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Βουλή.

  Εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές και εκπρόσωποι σωματείων και φορέων συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο όπου έγιναν ομιλίες και παρεμβάσεις με κεντρικό σύνθημα «Το νομοσχέδιο έκτρωμα δεν θα περάσει!».

  Τα μπλοκ είχαν παραταχτεί από νωρίς και υπήρχαν πολλά διαφορετικά πανό με ξεχωριστά αιτήματα και συνθήματα.

  Αυτή τη φορά δεν υπήρξαν εντάσεις, καθώς το μαζικό μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πανό και επίσης περιφρουρούσαν τα μέλη.  Μαζικά ήταν επίσης τα μπλοκ του ΠΑΜΕ που βρισκόταν σε διαφορετικά σημεία μέσα στην πορεία ενώ τον παλμό έδιναν τα σωματεία που κατέβηκαν με δικά τους πανό και συνθήματα. Μετά τις ομιλίες η πορεία κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων.

  Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ν.Τ. Ιωαννίνων κ. Χρίστος Γρίβας στην σύντομη δήλωσή του ξεκαθάρισε ότι «το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά» ενώ αντέκρουσε το «ενδιαφέρον» της Κεραμέως για τις πανελλαδικές και την ομαλή διεξαγωγή τους λέγοντας ότι «αν την ενδιέφερε πραγματικά δεν θα έφερνε η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για τα εργασιακά κατά την διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων».

  Παράλληλα, κάλεσε όλους να είναι στις επάλξεις λέγοντας ότι ο κόσμος δεν θα δεχτεί αυτό το νομοσχέδιο που καταργεί δικαιώματα κερδισμένα με αγώνες.

  Ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Κώστας Ηλίας έστρεψε τα πυρά στην κυβέρνηση και τον υπουργό λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν θα κάνουν βήμα πίσω στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων που είναι χρόνια κατοχυρωμένα όπως το 8ωρο, η κυριακάτικη αργία, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας κ.α.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ