Σάββατο 04.02.2023
More

  Παγκόσμια διαδικτυακή μετάδοση αγγειοπλαστικής επέμβασης από το ΠΓΝΙ

  Στις 9 Ιουνίου το ΠΓΝΙ θα συμμετάσχει σε ένα Πρωτόγνωρο Επιστημονικό και Φιλανθρωπικό γεγονός: το LiveAid CTO/Complex PCI 2022

  Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά και κοινωνικά γεγονότα της χρονιάς, που σκοπό έχει να προάγει την γνώση, την εκπαίδευση και η διάθεση των δωρεών θα γίνει μέσω της ανθρωπιστικής οργάνωσης “Support Hospitals in Ukraine”. https://www.uahospitals.org.

  Στα πλαίσια της διαδικτυακής εκδήλωσης, το ΠΓΝΙ προσκλήθηκε να πραγματοποιήσει με την διενέργεια σύμπλοκων και υψηλών απαιτήσεων επεμβάσεις αγγειοπλαστικής στεφανιαίων αγγείων, οι οποίες θα μεταδοθούν διαδυκτιακά ζωντανά σε όλον τον κόσμο.

  Την προσεχή Πέμπτη, 9 Ιουνίου, 25 κέντρα Καρδιολογίας από όλον τον κόσμο θα συνδεθούν ζωντανά για 24 ώρες, και θα μεταδίδουν διαδοχικά, δύσκολες και ιδιαίτερα απαιτητικές επεμβάσεις αγγειοπλαστικής σε όλον τον κόσμο. Ένας εντυπωσιακός “Μαραθώνιος” θα ξεκινήσει με ζωντανή αναμετάδοση επεμβάσεων αγγειοπλαστικής από νοσοκομεία της Ιαπωνίας, και της Αυστραλίας, για να ακολουθήσουν η Μαλαισία, η Ινδία, η Σαουδική Αραβία, το Ιράν και η Ινδία. Ακολούθως θα συνδεθούν νοσοκομεία από την Ευρώπη, με την συμμετοχή της Ελλάδας, Γερμανίας, Αυστρίας, Ελβετίας, Ιταλίας, Τουρκίας, Ολλανδίας, Βελγίου, Ισπανίας και Ηνωμένου Βασιλείου.

  Αμέσως μετά θα αρχίσει η μετάδοση περιστατικών από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με συμμετοχή νοσοκομείων από το Πουέρτο Ρίκο, την Χιλή, την Αργεντινή και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Detroit). Μετά από 24 ώρες και αφού κάνει τον γύρο του κόσμου, η αναμετάδοση θα ολοκληρωθεί από εκεί που ξεκίνησε, στην άλλη πλευρά της Γης, με ζωντανά περιστατικά από την Νέα Ζηλανδία. Σε όλη την διάρκεια, αυτού του φιλανθρωπικού και επιστημονικού ζωντανού “Μαραθωνίου”, θα γίνονται δωρεές από όλο το Κόσμο, με σκοπό την συγκέντρωση χρηματικού ποσού που θα διατεθεί, μέσω της Διεθνούς Οργάνωσης “Γιατροί Χωρίς Σύνορα” στα νοσοκομεία της Ουκρανίας.

  Το Πανεπιστημιακο Νοσοκομείο Ιωαννίνων θα εκπροσωπήσει ο Ιατρός της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής, Δρ. Δημήτριος Νίκας, η επιλογή του οποίου έγινε από διεθνή ομάδα καταξιωμένων Επεμβατικών Καρδιολόγων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ