Σάββατο 18.09.2021
More

  Παμβώτιδα και απορρίμματα στον πρώτο απολογισμό

  Έναν πρώτο απολογισμό της μέχρι τώρα κατάστασης, έκανε με δηλώσεις του στο ITV ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και πρωτογενούς τομέα, Βασίλης Βλέτσας.

  «Η Παμβώτιδα αποτελεί σχεδόν το 50 τοις εκατό του Δήμου. Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι δύσκολη. Από τις πρώτες μέρες ενημερώθηκα και προσπάθησα να ενεργοποιήσω τα τοπικά συμβούλια. Έχουμε μια καλή συνεργασία και παρεμβαίνουμε, όπου χρειάζεται για να λύνουμε τα προβλήματα. Πραγματοποιούνται συναντήσεις και με τοπικούς συλλόγους, που έχουν μεγάλη παράδοση. Κάναμε αντιπλημμυρικά έργα, καθαρίσαμε ρέματα και χωματερές. Δώσαμε λύσεις σε συνεργασία με την περιφέρεια για το Καμπ του Κατσίκα. Ο αριθμός των προσφύγων είναι μεγάλος και αντιμετωπίζουμε προβλήματα παραβατικότητας. Υπάρχει καλή συνεργασία και με τη βοήθεια της Αστυνομίας. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στον Κατσίκα είναι διαχειρίσιμη.

  Για τα απόβλητα έχουμε ζητήσει να υπάρξει πολύπλευρη συνεργασία, γιατί εδώ υπάρχουν οι τάφροι και όλα καταλήγουν στη λίμνη. Ήδη κάναμε συναντήσεις με τον κ. Αρκετό για έργα μεγαλύτερα, με υπεραξία. Χρειάζονται έργα μεγάλα, γι’αυτό οι υπηρεσίες θα έρθουν στο επόμενο διάστημα».

  Για τα απορρίμματα

  Στη συνέχεια, ο κ. Βλέτσας αναφέρθηκε στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων

  «Δεν ψηφίστηκε η σύμβαση κι έτσι η δημοτική αρχή προχώρησε στην πρόσληψη εργαζομένων οκτάμηνης διάρκειας. Το πρόβλημα είναι έντονο και ειδικά στα χωριά. Έχω ήδη ζητήσει να έρθουν γρήγορα οι νέοι εργαζόμενοι. Το παλιό σύστημα πρέπει να επανέλθει δεν πρέπει να επιβαρύνουμε το περιβάλλον για μικροκομματικούς λόγους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βλέτσας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ