Κυριακή 23.06.2024
More

  Πανελλαδική απεργία με ισχυρή αναφορά και στα Τέμπη

  Πανελλαδική απεργία σήμερα με βασικά αιτήματα τη βελτίωση της μισθολογικής θέσης των εργαζομένων και την αντιμετώπιση της ακρίβειας και των προβλημάτων όπως το στεγαστικό που πλήττουν τα νοικοκυριά. Παράλληλα, τίθεται το αίτημα για λογοδοσία και δικαιοσύνη ένα χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη και τον θάνατο 57 ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους νέων.

  Στο απεργιακό ραντεβού σήμερα καλεί η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων.

  «Δεκατέσσερα χρόνια μετά τα μνημόνια, όπου οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε η διετία 16-17, μειώθηκε το αφορολόγητο, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής κι οδηγεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση», τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων Χρήστος Γρίβας.

  Ανάλογα και ο πρόεδρος των Δασκάλων Νηπιαγωγών Κώστας Παργανάς όπως και ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, Κώστας Γκανιάτσας, που κάλεσαν από κοινού τον εκπαι-
  δευτικό κόσμο να αντιδράσει και να συμμετάσχει στην κινητοποίηση.

  «Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι μαζί. Σήμερα απεργούμε μαζί με τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα (πλήθος εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών του Ιδιωτικού Τομέα πήραν αποφάσεις για απεργία την ίδια μέρα) με ένα κεντρικό σύνθημα: «Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους – Αυξήσεις μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια». Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις – κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας», ανέφεραν στο κάλεσμά τους.

  Το Εργατικό Κέντρο

  Στην απεργία έχει καλέσει ήδη το Εργατικό Κέντρο και σωματεία της πόλης ενώ η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 στον χώρο του Εργατικού Κέντρου.

  «Είμαστε μαζί με τα παιδιά μας τους φοιτητές που παλεύουν ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και απαιτούν σύγχρονα δημόσια και δωρεάν Πανεπιστήμια, με τους μαθητές που απαιτούν μόρφωση και σχολειό που να μορφώνει και να μην τα εξοντώνει. Με τους επαγγελματίες που βυθίζονται στα χρέη από την φορολεηλασία. Είμαστε μαζί με τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες που αγωνίζονται να μείνουν στα χωράφια και τα κοπάδια τους. Είμαστε μαζί στο αγώνα για να μη μείνει καμία λαϊκή οικογένεια στο δρόμο από τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις. ‘Ολοι μαζί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, για να επιβάλουμε το δικό μας δίκιο, τις ζωές μας», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο στο κάλεσμά του.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ