Πέμπτη 18.08.2022
More

  «Μπλόκο» φοιτητών για να εμποδιστεί η είσοδος της πανεπιστημιακής αστυνομίας

  Μέρα δράσης ενάντια στην είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα μεγάλα ιδρύματα της χώρας

  Σε μέρα δράσης ενάντια στην είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα μεγάλα ιδρύματα της χώρας που είχε εξαγγελθεί για σήμερα, καλούσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Ιατρικής, ΒΕΤ, Φυσικού, Χημικού ΠΤΔΕ).

  Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από την Πρυτανεία και προχωρούσαν σε ανακοινώσεις μέσα στα αστικά λεωφορεία που έφταναν στην Πανεπιστημιούπολη. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι τονίζουν πως η αστυνομία δεν θα μπει στις σχολές ούτε στις 10 Ιουνίου ούτε ποτέ.

  Όπως ανέφεραν: «αυτός είναι ο τρόπος αντίδρασης στα σχέδια της κυβέρνησης που με την αστυνομία έρχεται να διασφαλίσει την υποχρηματοδότηση των σπουδών και των αναγκών των φοιτητών, τον ευτελισμό των πτυχίων, τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και όλες τις αντιδραστικές πτυχές τις οποίες εντείνει ο νέος νόμος πλαίσιο που ανακοινώθηκε από το υπουργείο παιδείας . Οι φοιτητές μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες, τα μεγάλα φοιτητικά συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις τους θα βάλουν «πάγο» στα σχέδια για πανεπιστήμια ανοιχτά στην καταστολή και την εμπορευματοποίηση και θα συνεχίσουν να παλεύουν για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ