Δευτέρα 22.07.2024
More

  Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Σταθερά ανοδική τροχιά στα παγκόσμια συστήματα κατάταξης

  Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συνεχίζει τη δυναμική του πορεία, αποκτά διαρκώς μεγαλύτερη ακαδημαϊκή φήμη και εδραιώνεται στο διεθνές ακαδημαϊκό στερέωμα. Η θέση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στα παγκόσμια συστήματα κατάταξης ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αναδεικνύει την υψηλή ποιότητα του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου  που παράγεται στο Ίδρυμα, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσιεύσεις από τα ακόλουθα συστήματα κατάταξης:

  • Στην κατάταξη του Center for World University Rankings (CWUR) για το έτος 2024, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων περιλαμβάνεται στο 3.7% των καλύτερων Πανεπιστημίων παγκοσμίως, καταλαμβάνοντας την 774η θέση μεταξύ 20.966 πανεπιστημίων και την 4η θέση σε εθνικό επίπεδο, με βασικά κριτήρια την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και διενεργούμενης έρευνας. (https://mail.cwur.org/2024/university-of-ioannina.php)
  • Μια ακόμη σημαντική διάκριση για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αποτελεί και η θέση του στην κατάταξη που δημοσίευσε η Best Value University Rankings in Europe 2024 – Study Abroad Aide. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατατάσσεται στο 16% των κορυφαίων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων μεταξύ 525 ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από 38 ευρωπαϊκές χώρες, με βασικά κριτήρια την προσέλκυση φοιτητών από άλλες χώρες και την ακαδημαϊκή του φήμη.  (https://studyabroadaide.com/best-value-institutions-europe/)
  • Επιπλέον, το QS World University Ranking, δημοσίευσε τον διεθνή πίνακα κατάταξης των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου (reference year 2025 – ακαδημαϊκό έτος 2022-2023),  στον οποίο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατατάσσεται στη θέση 1001-1200, μετά από αξιολόγηση 5.663 πανεπιστημίων από 106 χώρες, παρουσιάζοντας σταθερή πορεία και με τις καλύτερες επιδόσεις του να καταγράφονται στην έρευνα (international research network, citations per faculty). (https://www.topuniversities.com/universities/university-ioannina)

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ