Δευτέρα 01.03.2021
More

  ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ: Συνεχίζεται η δειγματοληψία- Πολύ κοντά στον ασθενή μηδέν ο ΕΟΔΥ

  Πολύ κοντά στον ασθενή μηδέν βρίσκονται οι αρχές και ο ΕΟΔΥ έχοντας καταλήξει σε δύο πιθανά άτομα, μετά τις διασταυρώσεις και τις δειγματοληψίες.

  Από το πρωί γίνεται λήψη δειγμάτων στο Κέντρο Υγείας στην Παραμυθιά, από άτομα που ήρθαν σε επαφή με τα 9 θετικά κρούσματα.

  Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη παρουσία του αντιπροέδρου του ΕΟΔΥ, Επικ. Καθ. Γ. Παναγιωτακόπουλου. Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, Θωμάς Πιτούλης, η αντιπεριφερειάρχης αρμόδια για θέματα Δημόσιας Υγείας, Αγνή Νάκου-Δασούλα, ο αναπληρωτής διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Ιωάννης Νικόπουλος, ο δήμαρχος Σουλίου, Γιάννης Καραγιάννης και υγειονομικοί φορείς.

  Το πρόβλημα που έχει διαπιστωθεί είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν μαζικοί έλεγχοι στην τοπική κοινότητα, γιατί δεν επαρκούν οι δυνατότητες των εργαστηρίων. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μπορεί να κάνει τον έλεγχο μόνο 36 δειγμάτων και το πρωί εστάλησαν για εξέταση στην Πάτρα, άλλα 20 δείγματα.

  Ο δήμαρχος Σουλίου ζήτησε από τον ΕΟΔΥ να αυξηθεί η ημερήσια δυνατότητα λήψης και εξέτασης των δειγμάτων, προκειμένου να αποκλειστεί άμεσα οποιαδήποτε πιθανότητα διασποράς του ιού.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ