Κυριακή 21.07.2024
More

  Παράταση για τη λειτουργία του ΧΥΤΥ Ελληνικού

  Την παράταση της χρονικής διάρκειας της συμπληρωματικής σύμβασης για την υπηρεσία της λειτουργίας του ΧΥΤΥ Ελληνικού, ενέκρινε ομόφωνα η διοίκηση του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης στη συνεδρίασή της το μεσημέρι της Τρίτης.

  Μία σύμβαση η οποία λήγει στις 15 Ιουνίου και ως εκ τούτου καθίσταται επιτακτική η ανάγκη παράτασής της για την απρόσκοπτη λειτουργία του ΧΥΤΥ και την υγειονομική ταφή των παραγόμενων αστικών αποβλήτων που μεταφέρεται ως υπόλειμμα από τη Μονάδα Επεξεργασίας.

  Η παράταση, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Νικ. Γεωργάκος δίνεται ώστε ο Φορέας να έχει μέχρι το τέλος του έτους το χρονικό περιθώριο να συντάξει τη νέα μελέτη για τη λειτουργία του ΧΥΤΥ Ελληνικού που θα λαμβάνει υπόψιν της και νέα δεδομένα από την εξελισσόμενη κατασκευή του δεύτερου κυττάρου.

  Μέχρι το τέλος του έτους, εκτιμάται, ότι θα εξαντληθεί η ποσότητα των 28.000 τόνων απορριμμάτων που υπολείπεται για την πλήρωση του οικονομικού αντικειμένου της σύμβασης με τον κ. Γεωργάκο να προσθέτει πως υπάρχει συμφωνία με τον ανάδοχο ώστε το επόμενο διάστημα να υποδέχεται στο Ελληνικό και το υπόλειμμα από τις άλλες δύο Διαχειριστικές Ενότητες, καθόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες εργασίες στο ΧΥΤΥ Καρβουναρίου.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ