Κυριακή 13.06.2021
More

  Παρατείνεται για δύο μήνες το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

  Και στον Δήμο Ιωαννιτών

  Παρατείνεται για δύο μήνες το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για όσους συμμετέχουν ήδη σε αυτό. Με την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Β’ 1712/26.4.2021), παρατείνεται για δύο μήνες, υπό τους ίδιους όρους, το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών/ συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων, μετά το πέρας της οκτάμηνης διάρκειας απασχόλησης των ωφελουμένων από το πρόγραμμα.

  Στην περίπτωση ωφελουμένων, των οποίων η σύμβασή τους έχει λήξει πριν την δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ (Β’ 1712), επανατοποθετούνται στις θέσεις τους για όλο το χρονικό διάστημα της δίμηνης επέκτασης του προγράμματος.

  Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Αριστείδη Παππά, αυτό αποτελεί «λύση και λύνει τα χέρια των εκάστοτε δημοτικών αρχών», καθώς για δυο μήνες ακόμη μπορούν να προγραμματίσουν πολλές εργασίες που αφορούν έργα καθημερινότητας για τους πολίτες. Το πράσινο, οι παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια αλλά και άλλες καθημερινές δραστηριότητες παραμένουν στο κάδρο της δημοτικής αρχής.

  Την ίδια ώρα ο αντιδήμαρχος κάλεσε τους πολίτες ενόψει και των αργιών του Πάσχα αλλά και της Πρωτομαγιάς να μην βγάλουν τα απορρίμματα στους κάδους έως ότου επιστρέψει στις κανονικές ροές η αποκομιδή.

  «Καλούμε τους πολίτες να βοηθήσουν αυτό το σημαντικό της καθαριότητας και να μην γεμίσουν τους κάδους απορριμμάτων μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονική ροή της αποκομιδής» κατέληξε, ευχαριστώντας όλους τους υπαλλήλους για την προσπάθεια που καταβάλλουν.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ