Παρασκευή 02.06.2023
More

  Παράθυρο ακόμα ανοιχτό για την ΥΠΕ στην Ήπειρο

  Δεν προχώρησε η δημιουργία μίας νέας Υγειονομικής Περιφέρειας, όμως, παραμένει ενεργή υπόθεση σύμωνα με την α. υπουργό Υγείας, Μ. Γκάγκα

  Μισάνοιχτο κράτησε το παράθυρο της προοπτικής για το «σπάσιμο» της 6ης ΥΠΕ και τη δημιουργία μίας Υγειονομικής Περιφέρειας για την Ήπειρο και κάποια από τα νησιά του Ιονίου, η αναπλ. υπουργός Υγείας Μ. Γκάγκα.

  Ενάμιση χρόνο μετά την προηγούμενη επίσκεψή της στα Γιάννενα και την απάντηση που τότε είχε δώσει σε σχετική ερώτηση, λέγοντας, ότι είναι ένα θέμα που εξετάζεται σοβαρά από την πολιτική ηγεσία και πως θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις, μέχρι και χθες, εξελίξεις δεν υπήρξαν επί της ουσίας.

  Έτσι, ερωτηθείσα στο περιθώριο των εγκαινίων για τη λειτουργία του PET/CT στο ΠΓΝΙ, η κα Γκάγκα τόνισε αρχικά πως λόγω της πανδημίας κυρίως, πολλές υποθέσεις πέρασαν σε δεύτερη μοίρα αφού έπρεπε να αντιμετωπιστούν άλλα ζητήματα, όπως είναι η κατηγοριοποίηση των ιατρικών ειδικοτήτων που αποκτούν οι φοιτητές της Ιατρικής, αλλά και η προτεραιοποίηση των αναγκών για το Ταμείο Ανάκαμψης.  «Υπάρχει η βούληση και θα το κάνουμε. Το έχουμε συζητήσει με την διοίκηση της ΥΠΕ, υπάρχει επίσης ίδια άποψη κι εκεί και υπάρχει η κατανόηση ότι όντως η 6η ΥΠΕ είναι μία πολύ μεγάλη υγειονομική περιφέρεια. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε μία νέα ΥΠΕ, για την Ήπειρο και θα το κάνουμε, να είσαστε σίγουροι», ανέφερε η κα Γκάγκα. Στο πλαίσιο των δηλώσεών της στα τοπικά μέσα, η κα Γκάγκα αναφέρθηκε και στο ζήτημα των διακομιδών διασωληνωμένων και βαρέως πασχόντων ασθενών, από ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και όχι μόνο από ιατρούς των ΜΕΘ.

  «Ακόμη και οι αγροτικοί γιατροί διακομίζουν ασθενείς στα νοσοκομεία και το σημαντικό είναι να φτάσουμε σε ένα επίπεδο ειδίκευσης όλων των ιατρών, ώστε όταν προκύπτει η ανάγκη να αναλαμβάνουν τις διακομιδές και να είναι πιστοποιημένοι», τόνισε η κα Γκάγκα.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ