Πέμπτη 21.10.2021
More

  Παρέμβαση Καχριμάνη στο Υπουργείο Παιδείας για τα δημοτικά σχολεία των ορεινών περιοχών 

  Ζητά την ανάκληση των αποφάσεων που αφορούν τη σύμπτυξη τάξεων σε δημοτικά σχολεία

  Την ανάκληση των αποφάσεων που αφορούν τη σύμπτυξη τάξεων σε δημοτικά σχολεία ορεινών περιοχών, ζητά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνης,με έγγραφο που απέστειλε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στην Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

  Ο Περιφερειάρχης στο έγγραφό του τονίζει ότι από τέτοιου είδους αποφάσεις προκαλείται μείζον κοινωνικό ζήτημα, καθώς όπως υπογραμμίζει, «τα δημοτικά σχολεία των ορεινών- ακριτικών και γενικά των περιοχών που είναι μακριά από τα αστικά κέντρα, αποτελούν το τελευταίο ανάχωμα στην αστυφιλία και στην πλήρη ερήμωση των ελάχιστων χωριών που παραμένουν εν ζωή, έχοντας μαθητικό πληθυσμό {…}. Πρέπει να κατανοήσετε ότι κάθε συρρίκνωση και υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, οδηγεί σε μετακίνηση μαθητικού δυναμικού προς τα αστικά κέντρα, που στις περισσότερες περιπτώσεις συμπαρασύρει και τις οικογένειές τους, προκαλώντας νέα πληθυσμιακή αιμορραγία στην Ύπαιθρο, η οποία – δυστυχώς- δεν πρόκειται να καλυφθεί στο μέλλον, όπως έχει αποδειχθεί στη διάρκεια του χρόνου».

  Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης εκφράζει τη πίστη ότι «θα πρυτανεύσει η λογική και όχι η “ψυχρή αριθμητική” και θα ενισχυθούν με εκπαιδευτικούς τα σχολεία, ανακαλουμένων παράλληλα των αποφάσεων που οδηγούν στη συρρίκνωσή τους.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ