Τετάρτη 10.08.2022
More

  Παρουσιάστηκαν οι προδιαγραφές για τη διανομή Φυσικού Αερίου στα Ιωάννινα

  Συνάντηση εργασίας της Τατιάνας Καλογιάννη με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΔΑ Α.Ε., Β. Κοτρώνη

  Συνάντηση εργασίας είχε η Τατ. Καλογιάννη με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΔΑ Α.Ε., Βασίλη Κοτρώνη, σχετικά με τις προδιαγραφές των έργων Φυσικού Αερίου που θα εκτελεστούν στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών.

  Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023 στον απόηχο της συνάντησης:

  «Ως γνωστόν η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (Δ.Ε.Δ.Α. ΑΕ), βρίσκεται στη φάση του προσυμβατικού ελέγχου για την υλοποίηση του έργου του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στον Δήμο μας.

  Το έργο αφορά στην κατασκευή 119 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης στον αστικό ιστό της πόλης των Ιωαννίνων και 10 χιλιομέτρων δικτύου μέσης πίεσης για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από την ΒΙΠΕ Ιωαννίνων όπου θα εγκατασταθούν οι μονάδες υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG. Μέχρι το 2026, προβλέπεται να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 2.650 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών).

  Είναι γεγονός ότι το έργο αυτό θα αλλάξει το οικονομικό περιβάλλον του Δήμου μας και θα συντελέσει σε μεγάλες ωφέλειες για την τοπική οικονομία. Πρέπει, βέβαια, να υπάρξει και η αντίστοιχη ενημέρωση της κοινωνίας για ενδεχόμενες κυκλοφοριακές οχλήσεις, δεδομένου ότι μεγάλο τμήμα του δικτύου διέρχεται από πυκνοδομημένες περιοχές. Ήδη, τα τρία τελευταία χρόνια το κέντρο των Ιωαννίνων έχει επιβαρυνθεί από 25 εργολαβίες διέλευσης τηλεπικοινωνιακών δικτύων (οπτικών ινών), με όχι σωστή αποκατάσταση των μικροτάφρων.

  Ακόμη ένα καίριο στοιχείο που αφορά όλες τις εργασίες αυτές, είναι ότι καμία δημοτική αρχή μέχρι σήμερα, δεν έχει φροντίσει να αποτυπώσει σε «ως κατασκευάσθει» τα τοπογραφικά σχέδια με αναλυτική αποτύπωση κάθε δικτύου κοινής ωφέλειας που διέρχεται κάτω από κάθε οδόστρωμα ή πεζοδρόμιο.

  Με αυτά τα δεδομένα η Τατιάνα Καλογιάννη συναντήθηκε με τον κ. Κοτρώνη, ώστε -εκτός των άλλων θεμάτων- να διασφαλιστεί από αυτό το στάδιο του έργου:

  • η επεκτασιμότητά του σε όλες τις περιοχές που δεν περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό που θα υλοποιηθεί άμεσα και
  • η διασύνδεσή του -χωρίς νέα δαπανηρά έργα- με οποιαδήποτε άλλη πηγή τροφοδοσίας φυσικού αερίου στο απώτερο μέλλον.

  Η Τατιάνα Καλογιάννη, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΔΑ ΑΕ για την λεπτομερή παράθεση των τεχνικών και οικονομικών στοιχείων του έργου.

  Η δημοτική παράταξη Ιωάννινα_2023, θεωρεί ότι το μέλλον του Δήμου για την απόκτηση μιας νέας εικόνας και λειτουργίας και για την καλυτέρευση της καθημερινής ζωής των δημοτών, πρέπει να στηριχθεί σε νέα έργα υποδομών μικρής και μεγάλης κλίμακας. Σχεδιασμένα με πλήρη τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση και όχι αποσπασματικά και τυχαία.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ