Δευτέρα 27.06.2022
More

  Παρουσιάστηκε σε μαθητές το πρόγραμμα για τις κλιματικά ουδέτερες πόλεις

  Οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου Ιωαννίνων συμμετέχουν στις εκστρατείες ECOMOBILITY, FREEMOBILITY και ECO 2 MOBILITY της περιόδου 2021-22

  Οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου Ιωαννίνων συμμετέχουν στις εκστρατείες ECOMOBILITY, FREEMOBILITY και ECO 2 MOBILITY της περιόδου 2021-22 που οργανώνει ο Εθελοντικός Οργανισμός για το αστικό Περιβάλλον ECOCITY με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ.

  Στο πλαίσιο αυτών των εκστρατειών, ομάδες μαθητών του Γυμνασίου εκπόνησαν εργασίες για την οικολογική μετακίνηση και τη Βιώσιμη Κινητικότητα με τους αντίστοιχους τίτλους ‘’Η οικολογική μετακίνηση στην πόλη μας’’ και ‘’Ιωάννινα: Χθες-Σήμερα-Αύριο’’.

  Από τον Δήμο Ιωαννιτών ζητήθηκε να συνδράμει στην προσπάθεια των μαθητών παρουσιάζοντας τους τις δράσεις και τις προτάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας.

  Για αυτό το λόγο ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Βασ.Ζωγράφος και η Ειδική Συνεργάτης του Δημάρχου για θέματα περιβάλλοντος, Κατ. Βίνη, επισκέφθηκαν το σχολείο και παρουσίασαν στους μαθητές το πιλοτικό πρόγραμμα ‘’100 Ενεργειακά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις’’ στο οποίο επιλέχθηκαν να συμμετέχουν τα Γιάννενα από την Ευρωπαϊκή επιτροπή ανάμεσα σε 377 υποψήφιες πόλεις.

  Οι μαθητές που συμμετείχαν στην παρουσίαση έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα και αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος, εφόσον το πρόγραμμα σχετίζεται άμεσα με τις εργασίες τους και τις δράσεις τους.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ