Παρασκευή 27.01.2023
More

  Πασχαλινά κουλούρια… με μέτρο

  Πιο ακριβά θα στοιχίσουν φέτος τα πασχαλινά κουλούρια αφού όλες οι πρώτες ύλες έχουν ανέβει κατακόρυφα.

  Τα νοικοκυριά έχουν ξεκινήσει να παραγγέλνουν δόσεις για τα κουλούρια αλλά με… μέτρο με την ακρίβεια να μην επιτρέπει σπατάλες την ώρα που ακόμη και στα κουλούρια μπαίνει «κόφτης»!

  Αλεύρι, ζάχαρη, βούτυρο, αυγά όλα πιο ακριβά με αποτέλεσμα να γίνονται τα κουλούρια ακριβότερα και λιγότερα.

  Ο Σπύρος Μήτσης που σε περασμένα χρόνια δεν «είχε χέρια» να εξυπηρετήσει, βλέπει την αισθητή πτώση στις παραγγελίες. Ωστόσο, τα νοικοκυριά πάλι θα κάνουν κουμάντο προκειμένου να μη λείψει το πασχαλινό κουλούρι από το σπίτι.

  «Υπάρχει μια αύξηση σε όλα τα είδη. Αλεύρι, ζάχαρη… αυγά. Όλα πιο ακριβά ενώ την ίδια ώρα ο κόσμος είναι προβληματισμένος για την κατάσταση και ανησυχεί» λέει χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι η ακρίβεια δεν αφήνει περιθώρια σε πολλά νοικοκυριά.

  Μειώθηκαν οι επισκέπτες άρα και οι αγορές

  Ο κ. Μήτσης μιλά και για τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί εξαιτίας της ακρίβειας αλλά και της πανδημίας. «Παλιότερα περίμενε ο κόσμος να έρθουν οι συγγενείς για να κάνουν Πάσχα όλοι μαζί. Τώρα, εξαιτίας του κόστους δεν έρχονται από μακριά για να κάνουν Πάσχα στο χωριό. Είναι πολλά τα έξοδα. Το ακούω κάθε μέρα να μου το μεταφέρουν πελάτισσες που δε θα έρθουν τα παιδιά τους και άρα μειώνουν και τις αγορές που θα έκαναν για το πασχαλινό τραπέζι. Είναι μια δύσκολη κατάσταση» καταλήγει.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ