Πέμπτη 18.04.2024
More

  Πέντε ηλεκτροκίνητα οχήματα για την καθαριότητα του Δήμου

  Ο «στόλος» του τομέα καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται

  Στο εργοτάξιο του Δήμου βρίσκονται τα πέντε πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματα τα οποία θα τεθούν άμεσα σε λειτουργία.

  Η προμήθεια έγινε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

  «Με ικανοποίηση και χαρά παραλαμβάνουμε τα πρώτα πέντε ηλεκτροκίνητα οχήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την καθαριότητα της πόλης. Το πρόγραμμα της αντικατάστασης εξοπλισμού στοχεύει στην ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου.

  Σημείωσε ότι υποχρέωση είναι μέχρι το 2035 να έχει αντικατασταθεί το 30% του στόλου του Δήμου κάτι που θα έχει επιτευχθεί. Το αμέσως επόμενο διάστημα και με χρηματοδότηση και πάλι από το ΕΣΠΑ ο Δήμος θα παραλάβει τέσσερα νέα απορριμματοφόρα και δύο που θα είναι για αποκομιδή βιοαποβλήτων.

  «Ολοκληρώνουμε μία πολύ σημαντική παρέμβαση για την καθαριότητα της πόλης. Μία παρέμβαση που συνάδει και με τους στόχους για τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις ως το 2030» υπογράμμισε ο κ. Παπαγεωργίου ο οποίος ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου που ολοκλήρωσαν μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά περιθώρια τις διαγωνιστικές διαδικασίες.

  Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Γκαρτζονίκας ΑΕΒΕ από όπου έγινε η προμήθεια σημείωσε ότι η εικόνα του Δήμου και της υπηρεσίας καθαριότητας αναβαθμίζονται. «Πρόκειται για δράσεις που βελτιώνουν τις υπηρεσίες» ανέφερε.

  Τα πέντε οχήματα λειτουργούν με μπαταρία λιθίου και έχουν αυτονομία μέχρι 130 χιλιόμετρα.

  Στο εργοτάξιο μαζί με τον Δήμαρχο παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ζωγράφος και οι Αντιδήμαρχοι Αριστείδης Παππάς και Βαγγέλης Πήχας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ