Σάββατο 04.02.2023
More

  Περικοπές στη φύλαξη της δομής προσφύγων στον Κατσικά

  Λόγω της μείωσης των διαθέσιμων κονδυλίων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης

  Η… περικοπή της πρωινής βάρδιας φύλαξης της δομής προσφύγων στον Κατσικά ήταν η πρώτη επίπτωση της μείωσης των διαθέσιμων κονδυλίων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, για τις υπηρεσίες φύλαξης συνολικά σε δομές φιλοξενίας.

  Από το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, σταμάτησε η πρωινή βάρδια φύλαξης στην είσοδο της δομής, όπως γινόταν από την υπηρεσία που είχε αναλάβει το έργο μέσω ΔΟΜ, η οποία εκτελεί την υπηρεσία από τις 14.00 μέχρι το βράδυ. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει, ότι δεν υπάρχει καμία φύλαξη στη δομή τις πρωινές ώρες από τις 07.00 μέχρι το μεσημέρι, καθώς το έργο το έχουν αναλάβει υπάλληλοι από το λοιπό προσωπικό της δομής, που ανήκουν στο σχήμα της διοίκησης και στις ΜΚΟ. Η δομή εξακολουθεί να βρίσκεται σε καθεστώς καραντίνας, λόγω των συρροών κρουσμάτων των προηγούμενων ημερών, με τα ενεργά κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τα 200 και 400 και πλέον διαμένοντες στη δομή, να βρίσκονται σε καθεστώς απομόνωσης, ως στενές επαφές των κρουσμάτων.

  Διαμαρτυρία για τις απορριπτικές ασύλου

  Η εβδομάδα στο μεταξύ ξεκίνησε με μία διαμαρτυρία νωρίς το πρωί της Δευτέρας, από μία ομάδα διαμενόντων στη δομή που έχουν φτάσει στην Ελλάδα από υποσαχάριες χώρες της Αφρικής.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου που έχουν υποβάλλει , όχι μόνο οι διαμένοντες στη δομή του Κατσικά, αλλά και άλλοι που βρίσκονται στην Ελλάδα και διαμένουν σε άλλες δομές φιλοξενίας, είτε έχουν απορριφθεί είτε έχουν δρομολογηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

  Έτσι, το πρωί της Δευτέρας μία ομάδα 30 περίπου ατόμων που διαμένουν στον Κατσικά, με πλακάτ και συνθήματα συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της δομής, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για την αρνητική, όπως προδιαγράφεται, εξέλιξη στο αίτημά τους, κάτι που σημαίνει, ότι σε εύλογο χρόνο θα ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία επιστροφής στις χώρες τους.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ