Κυριακή 24.10.2021
More

  Περίπατος γνωριμίας με τον Ορειβατικό Ξηροβουνίου

  Ο Ορειβατικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Ξηροβουνίου Αράχθου Άρτας προσκαλεί σε έναν περίπατο γνωριμίας, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.00 π.μ.
  Πρόκειται για μια ήπια κυκλική πεζοπορική διαδρομή από τα Πλατάνια Πιστιανών (εκκίνηση Δημοτικό Σχολείο), Μουστέτσια (πηγή), Αγ. Κωνσταντίνος, Νίστακος (πηγή), Καλλιθέα Πιστιανών, Αγ. Παρασκευή, Αγ. Ιωάννης, Περδικάρι Ροδαυγής, πάρκινγκ Ροδαυγής κι επιστροφή από τον νομαρχιακό δρόμο στα Πλατάνια Πιστιανών, μήκους περίπου 7 χλμ., με χαμηλό βαθμό δυσκολίας, μέσα στα δασιά πλατάνια και τις αιωνόβιες καστανιές. Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα:

  Εκτός από τις μυρωδιές της φύσης, που αναδύουν τα αρωματικά βότανα της περιοχής, θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε τη απαράμιλλη θέα επτά βουνών κατά μήκος της διαδρομής: Ξηροβούνι, Γκιλμπερίνα, Λάκμος, Τζουμέρκα, Άγραφα, Χελώνα και Ακαρνανικά όρη, καθώς και τα φιόρδ της τεχνητής λίμνης Πουρναρίου και τον Αμβρακικό κόλπο από το λόφο του Αγ. Ιωάννη. Ταυτόχρονα, θα μπορέσετε να επισκεφθείτε ναούς της περιοχής – διατηρητέα μνημεία, του 17ου και 18ου αιώνα.

  Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε έως 18/9, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δημήτρη Κολιομάρο στο τηλέφωνο 6972078452, στο e-mail του συλλόγου ofsyxara20@gmail.com και με μήνυμα στη σελίδα στο fb.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ