Δευτέρα 27.06.2022
More

  Περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα στο Δήμο Δωδώνης

  Ζητά ο Χρ. Ντακαλέτσης με επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, Β. Κικίλια

  Την αύξηση των προβλεπόμενων δυνατοτήτων εμβολιασμού των δημοτών του Δήμου Δωδώνης κατά της covid-19 ζητά από το Υπουργείο Υγείας, ο δήμαρχος Δωδώνης, Χρ. Ντακαλέτσης.

  Ως γνωστόν, στο πλαίσιο του εθνικού προγραμματισμού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού που πρόκειται να ξεκινήσει να υλοποιείται τις επόμενες μέρες και με την παραλαβή των εμβολίων από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν οριστεί ανά την επικράτεια εμβολιαστικά κέντρα.

  Για το Δήμο Δωδώνης ωστόσο, κρίνεται από τη δημοτική αρχή πως τα ορισθέντα δύο εμβολιαστικά κέντρα στο Κέντρο Υγείας Δερβιζιάνων και στο Περιφερειακό Ιατρείο Ρωμανού, δεν ενθαρρύνουν την εύκολη πρόσβαση των δημοτών του Δήμου Δωδώνης σε αυτά κι έτσι, ο κ. Ντακαλέτσης με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας, Β. Κικίλια και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μ. Θεμιστοκλέους, ζητά την λειτουργία δύο ακόμα εμβολιαστικών κέντρων στον οικισμό Τύριας της Κοινότητας Μπαουσιών και στην Κοινότητα Κρυφοβού, καθώς και τη λειτουργία μιας κινητής εμβολιαστικής μονάδας για τους ανήμπορους δημότες. Το αίτημα αυτό διαμορφώνεται σε συνεργασία της δημοτικής αρχής με το Διευθυντή του ΚΥ Δερβιζιάνων, Χριστόδουλο Παπαϊωάννου.

  Η επιστολή του Δημάρχου Δωδώνης που κοινοποιείται στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και στο Δ/ντη του ΚΥ Δερβιζιάνων, αναφέρει τα εξής:

  «Κύριε Υπουργέ, αναμένουμε όλοι την έναρξη του εθνικού προγράμματος των εμβολιασμών κατά της covid-19, προκειμένου να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και να μπορέσουμε να δούμε σε ορατό χρόνο, την αρχή της επιστροφής της ζωής μας στην κανονικότητα.

  Εκτιμούμε ωστόσο, ότι σε περιπτώσεις ορισμένων μικρών Δήμων με μεγάλη γεωγραφική έκταση, τα εμβολιαστικά κέντρα που έχουν προσδιοριστεί με βάση την απόφαση της πολιτείας, μπορεί να μην επαρκούν για να εξυπηρετήσουν απρόσκοπτα τους δημότες των συγκεκριμένων Δήμων.

  Στο Δήμο Δωδώνης, εμβολιαστικά κέντρα έχει ανακοινωθεί πως πρόκειται να λειτουργήσουν στο Κέντρο Υγείας Δερβιζιάνων και στο Περιφερειακό Ιατρείο Ρωμανού.

  Θεωρούμε ωστόσο πως είναι απαραίτητο να λειτουργήσουν δύο ακόμα εμβολιαστικά κέντρα στον Οικισμό Τύριας της Κοινότητας Μπαουσιών και στην Κοινότητα Κρυφοβού όπου υπάρχει διαθέσιμη κτιριακή υποδομή, καθώς και μία κινητή μονάδα για τους ανήμπορους συνδημότες μας, με απώτερο στόχο τη διευκόλυνση όλων ώστε να μετάσχουν μαζικά στο πρόγραμμα του εμβολιασμού.

  Εφόσον αντιμετωπίσετε θετικά το αίτημά μας, ο Δήμος Δωδώνης είναι διατεθειμένος να παράσχει κάθε διευκόλυνση στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να λειτουργήσουν οι νέες αυτές εμβολιαστικές δομές».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ