Τετάρτη 27.10.2021
More

  Περιβαλλοντική δράση από τον Ερυθρό Σταυρό Ιωαννίνων

  Χθες, Κυριακή, το Περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Ιωαννίνων πραγματοποίησε την πρώτη περιβαλλοντική δράσης της χρονιάς

  Ειδικότερα, 19 εθελοντές και των τριών Σωμάτων, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν με μεγάλη προθυμία, καθάρισαν τα σκουπίδια από τον ποδηλατόδρομο της Λεωφόρου Γεννηματά, τον οποίο χρησιμοποιούν καθημερινά δεκάδες πολίτες για τρέξιμο και ποδηλασία και από την παραλίμνια περιοχή του Μάτσικα, με σκοπό την προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας.

  Η ποσότητα των σκουπιδιών που συγκεντρώθηκε ήταν τελικά μεγαλύτερη από την αναμενόμενη (περίπου 500 λίτρα). Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τακτικά πρέπει να διοργανώνονται αντίστοιχες δράσεις, κυρίως όμως ότι πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση ο σεβασμός και η φροντίδα προς το περιβάλλον.

  Το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων θα συνεχίσει αντίστοιχες περιβαλλοντικές δράσεις, στοχεύοντας και στην ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου.

  Σε όλη τη διάρκεια της δράσης, οι Εθελοντές κινούνταν σε μικρές ομάδες για την αποφυγή συγχρωτισμού και τηρούνταν όλα τα μέτρα προστασίας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ