Κυριακή 20.06.2021
More

  ΠΓΝΙ- Ανέπτυξαν ηλεκτρονικό Ογκολογικό Φάκελο Υγείας για τους ασθενείς

  Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων είναι το πρώτο Νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας, το οποίο έχει αναπτύξει ηλεκτρονικό Ογκολογικό Φάκελο Υγείας για τους ασθενείς του, ο οποίος δεν λειτουργεί αποσπασματικά, αλλά είναι πλήρως ενταγμένος στις ψηφιακές διαδικασίες του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος κλινικής διαχείρισης ασθενών του Νοσοκομείου.

  Στο itv μίλησε ο Καθηγητής της Ογκολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γεώργιος Πενθερουδάκης.

  «Οι ογκολογικοί ασθενείς είναι σημαντικό να έχουν ένα φάκελο ψηφιακό. Μέχρι τώρα είχαμε έντυπο φάκελο και η ανάκτηση της πληροφορίας ήταν δύσκολη. Η δημιουργία του φακέλου ηλεκτρονικά ήταν απαραίτητη. Αναπτύξαμε τον φάκελο και είναι μια δυναμική διαδικασία που συνεχίζεται. Από την 1 Ιανουαρίου γίνεται αυτή η διαδικασία γίνεται για τους νέους ασθενείς. Είναι μια διαδικασία ασφαλής και ιδιαίτερα χρήσιμη για το γιατρό».

  Ερωτηθείς εάν η κρίση του κορωνοϊού θα συντελέσει στην πιο γρήγορη ψηφιοποίηση ο κ. Πενθερουδάκης, υπογράμμισε ότι θα λειτουργήσει σαν καταλύτης.

  Τέλος, αναφορικά με τη λειτουργία της ογκολογικής κλινικής την δύσκολη αυτή περίοδο με τον κορωνοϊό, ο κ. Πενθερουδάκης υποστήριξε ότι η λέξη κλειδί είναι «ισορροπία». «Είχαμε λάβει μέτρα. Τώρα θα αυξήσουμε το ποσοστό των θεραπειών, αλλά πρέπει να προσέχουμε πολύ».

   

   

   

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ