Κυριακή 23.06.2024
More

  ΠΓΝΙ – Τρεις μεταμοσχεύσεις νεφρού σε έναν μήνα

  Η Διοίκηση του ΠΓΝΙ έκανε γνωστό πως την Κυριακή 10 Ιουλίου στο Νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε μεταμόσχευση νεφρού.

  Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, έκανε γνωστό την Παρασκευή, πως την Κυριακή 10 Ιουλίου, στο Νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε μεταμόσχευση νεφρού.

  Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Διοίκησης, το μόσχευμα προήλθε από αποβιώσαντα άνδρα και εμφυτεύθηκε σε γυναίκα, συμπολίτισσά μας, ηλικίας 55, πάσχουσα για αρκετά έτη από νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου. Η άμεση μετεγχειρητική πορεία της ασθενούς είναι απόλυτα ικανοποιητική, όπως και η λειτουργία του νεφρικού μοσχεύματος.

  Πρόκειται για την 3η κατά σειρά μεταμόσχευση νεφρού, που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο μας κατά τον τελευταίο μήνα. Από τις δύο προηγηθείσες, η μία αφορούσε επίσης σε μεταμόσχευση από αποβιώσαντα δότη (λήπτρια γυναίκα ηλικίας 50 ετών) και η δεύτερη σε μεταμόσχευση από ζώντα δότη. Δότρια ήταν γυναίκα ηλικίας 55 ετών και λήπτης ο γιός της, 32 ετών. Και οι δύο παραπάνω μεταμοσχεύσεις πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία και οι 3 ασθενείς βρίσκονται ήδη στο σπίτι τους.

  Τέλος, η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «ευχαριστεί βαθύτατα τους οικείους των θανόντων, οι οποίοι είχαν το μεγαλείο να προσφέρουν ζωή σε συνάνθρωπους μας με την δωρεά των οργάνων, τα οποία και μεταμοσχεύθηκαν επιτυχώς, καθώς και όλα τα στελέχη (ιατρούς, νοσηλευτές, συντονιστές και λοιπό προσωπικό) της Μονάδος Μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου μας και εύχεται η δραστηριότητα αυτή να τύχει ανάλογης συνέχειας».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ