Πέμπτη 25.07.2024
More

  Πιο κοντά οι πτήσεις υδροπλάνων προς τα Ιωάννινα

  Πολύ σύντομα, πιθανότατα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού ξεκινούν οι πτήσεις των υδροπλάνων από Κέρκυρα, Παξούς και Διαπόντια νησιά προς τα Ιωάννινα, με μία όμως διαφοροποίηση από την αρχικό σχεδιασμό. Τα υδροπλάνα δεν θα προσνηώνονται στην Παμβώτιδα, αλλά στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και αυτό εξαιτίας του ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδειοδότησης του υδατοδρομίου στην περιοχή του Περάματος.

  Παρόλα αυτά η Hellenic Seaplanes που έχει ήδη ξεκινήσει τις πτήσεις με υδροπλάνα στη νησιωτική Ελλάδα εμφανίζεται έτοιμη να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδιασμού των πτήσεων και για την περιοχή των Ιωαννίνων, χωρίς να περιμένει το τέλος της διαδικασίας αδειοδότησης για την Παμβώτιδα.

  Ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes Νικόλας Χαραλάμπους που βρέθηκε χθες στα Γιάννενα είχε σειρά συναντήσεων και επαφών με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αγοράς και σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα επισήμανε πως η εταιρεία βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη του αρχικού της στόχου για τα Ιωάννινα.

  Εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διαδικασίας αδειοδότησης που εκκρεμεί στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και εφόσον δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο  άλλο πρόβλημα, η εταιρεία ξεκινά τις πτήσεις αρχικά από και προς την Κέρκυρα που θα γίνονται πρωί και βράδυ αντίστοιχα ενώ ενδιάμεσα της εβδομάδας θα υλοποιούνται και 2-3 πτήσεις προς Παξούς και Διαπόντια νησιά.

  «Τα Γιάννενα ήταν από την αρχή και παραμένουν στον σχεδιασμό μας, αλλά θα ξεκινήσουμε τις πτήσεις από το αεροδρόμιο και ευελπιστούμε σύντομα να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε χρήση του υδατοδρομίου», ανέφερε ο κ. Χαραλάμπους.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ