Παρασκευή 27.01.2023
More

  Πλαίσιο μέτρων για τη στήριξη των εμπόρων ζητά ο εμπορικός σύλλογος Ιωαννίνων

  Στήριξη των εμπόρων, αλλά και μέτρα πρόληψης για τον πληθυσμό ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων σε μία περίοδο που διαφαίνεται ότι η μετάδοση του κορωνοϊού θα επηρεάσει ευρύτερα την οικονομία.

  Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Πραμαντιώτης με δήλωσή του ζητά μεταξύ άλλων:
  Να διατεθούν στον πληθυσμό δωρεάν και με αποκλειστική ευθύνη του κράτους όλα τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κλπ) και ιδιαίτερα στους χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός.

  Ιδιαίτερα για τους αυτοαπασχολούμενους με ετήσιο εισόδημα ως 12.000 ευρώ, οι οποίοι μπορεί να βρεθούν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους σε καθεστώς προφύλαξης ή ακόμα και να νοσήσουν διεκδικούμε, σημειώνει:
  • Την απαλλαγή τους από τις τρέχουσες εισφορές για την προσωπική τους ασφάλιση για τους επόμενους 4 μήνες, χωρίς απώλεια των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Την άμεση αναστολή των φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων για τους επόμενους 4 μήνες. Να μη χαθεί καμία ρύθμιση λόγω μη δυνατότητας αποπληρωμής των τρεχουσών δόσεων για το 4μηνο σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, ΔΕΗ, άλλους λογαριασμούς.
  • Τη διαγραφή τόκων, προστίμων και μέρος του κεφαλαίου για χρέη σε εφορία, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία.
  • Την άμεση άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης, δεσμευμένων λογαριασμών, κατασχέσεων κλπ εις βάρος τους.
  • Την άμεση επιβολή αφορολόγητου ορίου, για εισοδήματα ως και 12.000 ευρώ το χρόνο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ