Τετάρτη 18.05.2022
More

  Πλήγμα η αναβολή των σχολικών εκδρομών

  Στα φόρτε τους είναι οι χειμερινοί προορισμοί σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια

  Στα φόρτε τους είναι οι χειμερινοί προορισμοί σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια που είχε επικοινωνία  με τους Περιφερειάρχες των χειμερινών τουριστικών προορισμών αιχμής.

  Ο υπουργός Τουρισμού επικοινώνησε με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη.

  Οι Περιφερειάρχες επιβεβαίωσαν στον υπουργό Τουρισμού ότι οι χειμερινοί προορισμοί πήγαν πολύ καλά τις περιόδους Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και έχουν κρατήσεις και για τα Θεοφάνια. Μάλιστα, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί είχαν πολύ υψηλές πληρότητες.

  Για την καλή εικόνα ρωτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Στάθης Σιούτης λέγοντας ότι οι χειμερινοί προορισμοί πήγαν πολύ καλά και το ίδιο περιμένουν και για την επόμενη περίοδο εάν και εφόσον το επιστρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Η προβολή των ορεινών προορισμών συνεχίζεται και ο προορισμός «Ήπειρος» φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα.

  Ερωτηθείς για τις ακυρώσεις και τις επιστροφές προκαταβολών, ο κ. Σιούτης υποστήριξε ότι πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα όλων η διατήρηση του καλού ονόματος της περιοχής και άρα και των επαγγελματιών ώστε οι επισκέπτες να συνδέσουν την παροχή υπηρεσιών με την Ήπειρο.

  Μεγάλο πλήγμα αναμένεται να επιφέρει η απαγόρευση των σχολικών εκδρομών καθώς αποτελούν για τον τουρισμό κινητήρια δύναμη. «Η απόφαση αυτή θα επηρεάσει τον κλάδο μας καθώς οι σχολικές εκδρομές είναι σημαντικές και αποφέρουν έσοδα στις ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και σε ολόκληρη την τοπική οικονομία».

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ