Παρασκευή 14.06.2024
More

  Πολλά και συχνά τα περιστατικά λαθροθηρίας στην Ήπειρο

  Συνεχείς, εντατικοί και αποτελεσματικοί είναι οι έλεγχοι της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου

  Συνεχείς, εντατικοί και αποτελεσματικοί είναι οι έλεγχοι της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου για την αποτροπή περιπτώσεων λαθροθηρίας ή τον εντοπισμό και τη βεβαίωση παραβάσεων για παραβίαση των κανόνων που διέπουν την άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας.

  Έτσι, τις τελευταίες ημέρες, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Ε’ ΚΟΗ επιλήφθηκαν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις όπου κατά τον προβλεπόμενο έλεγχο διαπιστώθηκε, ότι οι δράστες ασκούσαν παράνομη θήρα ή δεν τηρούσαν τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

  Στην πρώτη περίπτωση, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ κατά τις μεσημεριανές ώρες, στη θέση «Πολύμερο» της Τ.Κ Μεγάρχης του Δήμου Νικ. Σκουφά, σταμάτησε για έλεγχο ένα διερχόμενο Ι.Χ φορτηγό. Κατά τον έλεγχο στο όχημα, στην καρότσα του οποίου υπήρχαν δύο σκυλιά δίωξης, βρέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο εκτός θήκης και 13 φυσίγγια, ενώ ο οδηγός του οχήματος δε διέθετε άδεια θήρας.

  Κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο και τα φυσίγγια και ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.

  Η διαδικασία της μηνυτήριας αναφοράς ακολουθείται και σε δύο ομοειδείς, αλλά διακριτές μεταξύ τους περιπτώσεις άσκησης παράνομης θήρας στα όρια του Δήμου Ζίτσας.

  Στην πρώτη περίπτωση στην Τ.Κ Λύγγου, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κατά τη διάρκεια περιπολίας εντόπισε ένα άτομο να ασκεί παράνομη θήρα μπεκάτσας (καρτέρι), πέραν της μισής ώρας μετά τη δύση του ηλίου, ενώ δε διέθετε άδεια θήρας.

  Κατασχέθηκαν το όπλο, τα φυσίγγια και δύο μπεκάτσες που είχε θηρεύσει.

  Στην δεύτερη περίπτωση, στην Τ.Κ Ζίτσας, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κατά τη διάρκεια περιπολίας εντόπισε ένα άτομο να ασκεί παράνομη θήρα μπεκάτσας (καρτέρι), πέραν της μισής ώρας μετά τη δύση του ηλίου, ενώ δε διέθετε άδεια θήρας.

  Κατασχέθηκαν το όπλο, τα φυσίγγια και μία μπεκάτσα που είχε θηρεύσει.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ