Τρίτη 27.10.2020
More

  Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου

  Πραγματοποιήθηκε και φέτος η εκδήλωση αλληλεγγύης των πρωτοβάθμιων σωματείων του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, χθες Πέμπτη στην κεντρική πλατεία της πόλης.

  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων για την προφύλαξη της υγείας των παρευρισκομένων.

  Η κεντρική πλατεία ήταν χωρισμένη σε τμήματα με τραπέζια πάνω στα οποία οι διοργανωτές είχαν τοποθετήσει μπουκαλάκι αντισηπτικού. Όσοι εισέρχονταν στο χώρο είχαν την δυνατότητα να λάβουν δωρεάν μάσκα μιας χρήσης. Οι διοργανωτές αντί για τη λειτουργία μπαρ, σέρβιραν όλους τους συμμετέχοντες αποτρέποντας οποιονδήποτε συγχρωτισμό.

  Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό από την εκπαιδευτικό Μυλωνά Αντιγόνη. Στην ομιλία της ευχαρίστησε όλους όσοι με την συνδρομή τους στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης των πρωτοβάθμιων σωματείων όλα αυτά τα χρόνια κατέστησαν δυνατή την λειτουργία των μαθημάτων.

  Στη συνέχεια ακολούθησε αφιέρωμα στην ηπειρώτικη παραδοσιακή μουσική με τη συμμετοχή δεκάδων μελών ηπειρωτικών μουσικών σχημάτων, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μουσικής των διαφόρων γεωγραφικών περιοχών της Ηπείρου.

  Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την δυνατότητα να ταξιδέψουν στα ξεχωριστά μουσικά κύματα της περιοχής των Ιωαννίνων, των Τζουμέρκων, του Πωγωνίου, του Σουλίου κ.ά. Μέσα από το μουσικό αφηγηματικό αφιέρωμα αναδείχθηκε η συνεισφορά μεγάλων μουσικών οικογενειών στη διάρκεια της νεότερης ιστορίας.

  Την κεντρική εκδήλωση ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, Νίκος Έξαρχος. Στην ομιλία του ανέδειξε τον πραγματικό χαρακτήρα της αλληλεγγύης των πρωτοβάθμιων σωματείων.

  «Ούτε μπορούμε, ούτε θέλουμε να διαδίδουμε ψέματα, ότι το βάρβαρο σύστημα που ζούμε μπορεί να αλλάξει, μπορεί να εξανθρωπιστεί. Πως δήθεν υπάρχει και καλή ιδιωτική πρωτοβουλία που με τη δράση της στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες  την ώρα που καταδικάζουν στην φτώχεια τους πολλούς και δίνουν ένα κομμάτι ψωμί στους εξαθλιωμένους» και συνέχισε «Εμείς επιμείνουμε. Δεν θα γυρίσουμε την πλάτη σε κανέναν εργαζόμενο όποιο πρόβλημα και αν έχει, από ποια χώρα και αν είναι, σε όποιο Θεό και αν πιστεύει. Όμως για εμάς πραγματική αλληλεγγύη είναι να προσφέρεις στη ζωή σου στον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά».

  Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις αναδεικνύοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, αρνούμενη να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λάου και στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας αφού αυτά κοστίζουν, την ώρα που παρέχει δισεκατομμύρια ζεστό χρήμα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

  Παράλληλα, επέστησε την προσοχή στις επικίνδυνες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο εκτιμώντας ότι ο δρόμος της συνεκμετάλλευσης των ενεργειακών πηγών της περιοχής και των οδυνηρών συμβιβασμών στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας έχει ανοίξει, όπως δείχνουν οι συμφωνίες καθορισμού της ΑΟΖ με Ιταλία και Αιγύπτιο που αποδέχονται μειωμένη επήρεια στις θαλάσσιες ζώνες ελληνικών νησιών.

  Τέλος, επεσήμανε πως ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να έχει καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση και στους συμμάχους της, αφού αυτοί με την στάση τους ενθαρρύνουν την τουρκική προκλητικότητα και κάλεσε να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην αλλαγή συνόρων, συνθηκών, στα πολεμικά σχεδία ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ελισάφ: Κατειλημμένο το 90% των μονάδων κορωνοϊού -Είμαστε κοντά στο lockdown

  Το 90% των μονάδων κορωνοϊού στα Ιωάννινα είναι κατειλημμένο ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μ. Ελισάφ

  Θέλει προσοχή ο καιρός την 28η Οκτωβρίου

  Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από αργά το βράδυ σήμερα και από τα δυτικά

  Αποκαταστάθηκε το μνημείο του Λορέντζου Μαβίλη

  Άμεση ήταν η αποκατάσταση του μνημείου του Λορέντζου Μαβίλη στη Βασιλική στον Δρίσκο, με ένα έργο που προχώρησε μετά από εθελοντική προσφορά πολίτη

  Ένα κρίσιμο 48ωρο για μέτρα και πρόληψη

  Αυξημένη η τήρηση των περιορισμών στα Ιωάννινα, αυξημένα όμως και τα κρούσματα

  Πιο άμεση και διαδραστική η επικοινωνία

  Πιο άμεση και διαδραστική γίνεται η επικοινωνία του δήμου Ζίτσας με τους δημότες του με τη χρήση νέων τεχνολογιών

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.