Παρασκευή 14.05.2021
More

  «Πράσινο φως» για να συμμετάσχει στις εξετάσεις ο μαθητής

  Προσωρινό χαρακτήρα φαίνεται πως είχε το πρόβλημα που αντιμετώπισε ένας υποψήφιος μαθητής των Πανελλαδικών εξετάσεων σε ΕΠΑΛ των Ιωαννίνων, ο οποίος ενημερώθηκε, αφού έδωσε το πρώτο του μάθημα, ότι δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις, αφού σε ένα μάθημα του α’ τετραμήνου είχε βαθμό κάτω από τη βάση.

  Η πρόσφατη εγκύκλιος του υπ. Παιδείας αποκλείει τους μαθητές αυτούς από τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε μέχρι πρότινος, όπου οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές, αλλά να δώσουν επαναληπτικές τον Σεπτέμβριο για να περάσουν το μάθημα.

  Η αναστάτωση που προκλήθηκε ήταν προφανής στο οικογενειακό περιβάλλον του μαθητή και στον ίδιο φυσικά, όμως μετά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν και με επίσημη μορφή, με επιστολές διαμαρτυρίας και ανακοινώσεις της Ένωσης Γονέων Μαθητών, τελικά άναψε το «πράσινο φως» ώστε ο μαθητής να λάβει μέρος στις εξετάσεις, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ιωαννίνων Τ. Τόκας.

  Όπως σημείωσε, εκείνο που δεν φάνηκε να απασχολεί καμία εμπλεκόμενη υπηρεσία ήταν το ότι η φετινή σχολική χρονιά ήταν διαφορετική από κάθε προηγούμενη με τον μαθητή λόγω της διακοπής των μαθημάτων και της τηλεδιδασκαλίας να μην έχει την πρακτική δυνατότητα να βελτιώσει να βελτιώσει το βαθμό του στο δεύτερο τετράμηνο.
  «Η σημερινή (σ.σ χθεσινή) ενημέρωση που έχουμε, είναι, ότι δόθηκε η άδεια στον μαθητή να λάβει μέρος στις εξετάσεις, αλλά θα πρέπει να υπάρξει και μία σχετική εγκύκλιος που να το πιστοποιεί κα να το επικυρώνει», ανέφερε ο κ. Τόκας.
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ