Τρίτη 18.06.2024
More

  Πρεμιέρα πτήσεων τσάρτερ από τη Σκανδιναβία

  Από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας έφτασε χθες στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων η πρώτη πτήση τσάρτερ ενόψει της τουριστικής σεζόν του καλοκαιριού, πτήσεις που διενεργεί τα τελευταία χρόνια ο τουριστικός οργανισμός της Apollo.

  Οι πτήσεις τσάρτερ προς το αεροδρόμιο Ιωαννίνων θα συνεχιστούν μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου, όταν και προβλέπεται να γίνει η τελευταία αναχώρηση από τα Ιωάννινα, ενώ εκτός από το Γκέτεμποργκ, πτήσεις θα γίνονται από τη Στοκχόλμη, την Κοπεγχάγη, το Μπιλούντ και το Όσλο της Νορβηγίας.

  Όπως αναφέρεται πάντως σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα από την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, οι περισσότεροι επισκέπτες από τα Σκανδιναβία θα διαμένουν σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στα παράλια της Ηπείρου και ένα μικρότερο στη Νότια Αλβανία, τα Ιωάννινα και τα Ζαγοροχώρια. Αφήνεται επίσης κι ένα ανοιχτό παράθυρο για πτήσεις τσάρτερ και από άλλες πόλεις του εξωτερικού, χωρίς να γίνεται περισσότερο συγκεκριμένη αναφορά με το βασικό πλεονέκτημα για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, να είναι η τοποθεσία του, οι εγκαταστάσεις, οι υποδομές για τον ανεφοδιασμό και οι χαμηλοί φόροι.

  Οι προγραμματισμένες πτήσεις τσάρτερ είναι οι εξής:

  Γκέτεμποργκ – Ιωάννινα – Στοκχόλμη – Ιωάννινα – Γκέτεμποργκ (κυκλικό δρομολόγιο).

  Κάθε Παρασκευή έως 27 Σεπτεμβρίου (από Στοκχόλμη αεροδρόμιο Αρλάντα ARN).

  Κοπεγχάγη – Ιωάννινα – Κοπεγχάγη

  Κάθε Δευτέρα από 20 Μαΐου έως 14 Οκτωβρίου.

  Μπιλούντ – Ιωάννινα – Μπιλούντ

  Κάθε Δευτέρα από 20 Μαΐου έως 14 Οκτωβρίου.

  Όσλο – Ιωάννινα – Όσλο

  Κάθε Δευτέρα από 20 Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου.

  Όλες οι πτήσεις θα εκτελούνται με αεροσκάφη Airbus A320Neo.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ