Παρασκευή 27.01.2023
More

  Πρέβεζα- Αφήνουμε τα αυτοκίνητα σπίτι και κυκλοφορούμε με ποδήλατο

  Αύριο, Τετάρτη 3 Ιουνίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου και ο Δήμος Πρέβεζας καλεί τους δημότες να συμμετάσχουν στον εορτασμό της.

  Όπως αναφέρει και στη σχετική ανακοίνωση:

  Ο Δήμος Πρέβεζας συμμετέχοντας στον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου αύριο, Τετάρτη 3 Ιουνίου, καλεί τους πολίτες ν’ αφήσουν τα αυτοκίνητα στο σπίτι και να μετακινηθούν με ποδήλατο βλέποντας την πόλη αλλιώς!

  Λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας φέτος δε μπορούμε να συναντηθούμε όλοι μαζί σε μια μεγάλη ποδηλατάδα όμως ο καθένας μόνος του ή μικρές παρέες μαζί, μπορούμε να κάνουμε την Πρέβεζα ποδηλατούπολη!

  Για την υγεία μας, για την ευεξία, για την πόλη που θέλουμε να έχουμε.

  Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

  Η Γενική Συνέλευση το 2018 διακήρυξε την 3η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

  Σ’ αυτή την κατεύθυνση, καλούνται όλα τα κράτη-μέλη, δημόσιοι και λοιποί φορείς να αναπτύξουν πρόσφορες στρατηγικές και προωθητικές δράσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου και την ενθάρρυνση της χρήσης ποδηλάτου ως μέσου βιώσιμης κινητικότητας.

  Ταυτόχρονα τα μέλη ενθαρρύνονται να βελτιώσουν τις συνθήκες οδικής ασφάλειας και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη παρακινούνται να υποστηρίξουν τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσου βιώσιμης κινητικότητας.

  Περαιτέρω προτρέπονται να υιοθετήσουν πρόσφορες πρακτικές και πρωτοβουλίες σε εθνικό και τοπικό επίπεδο που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη μια “κουλτούρας ποδηλασίας στην κοινωνία”.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ