Πέμπτη 21.10.2021
More

  Πρόεδρος Παιδιάτρων: «Τα παιδιά τηρούν τα μέτρα και το ίδιο πρέπει να κάνουμε όλοι»

  Στο itv μίλησε ο πρόεδρος Παιδιάτρων Ιωαννίνων, Αναστάσιος Σέρμπης

  «Τα παιδιά προσέχουν και τηρούν τα μέτρα, ειδικά αυτά της σχολικής και προσχολικής ηλικίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των Παιδιάτρων Ιωαννίνων, κ. Αναστάσιος Σέρμπης, που ανέφερε ότι σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης.

  «Τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν αυτό. Σε κάθε περίπτωση ζυγίζουμε τα θετικά και τα αρνητικά. Γενικά δεν είναι εύκολο να αποφασίσει η πολιτεία να κλείσει τα σχολεία, αλλά πρέπει να τηρούνται σχολαστικά όλα τα μέτρα και τα πρωτόκολλα», είπε, ξεκαθαρίζοντας το θόλο τοπίο.

  Ο κ. Σέρμπης ανέφερε ότι μέχρι τώρα αναφορικά με τα παιδιά και τα κρούσματα, ο ΕΟΔΥ είναι ξεκάθαρος.

  «Το παιδί είτε μένει σπίτι και επιστρέφει μόλις ολοκληρωθεί ο χρόνος, είτε κάνει τεστ που έχει κόστος και επιστρέφει άμεσα στο σχολείο του. Ξέρω, είναι δύσκολο να κρατήσεις ένα παιδί στο σπίτι, αλλά και για τους παιδίατρους δεν είναι εύκολο να κάνουμε διαφορετικά», ανέφερε, ενώ αναφορικά με την κατάσταση των νοσοκομείων και ειδικά του ΠΓΝΙ, υποστήριξε ότι «τα πράγματα είναι δύσκολα και θα πρέπει να δράσουμε όλοι από κοινού. Ήδη έχουμε ξεφύγει αλλά δεν είναι αργά να δράσουμε τηρώντας όλοι μέτρα και αποστάσεις».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ