Πέμπτη 30.05.2024
More

  Προφυλακίστηκε η γυναίκα που συνελήφθη για τηλεφωνικές απάτες

  Στις αρμόδιες δικαστικές αρχές οδηγήθηκε την Πέμπτη η γυναίκα που πριν λίγες ημέρες συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, για τηλεφωνικές απάτες με θύματα ηλικιωμένους, με αποτέλεσμα να έχει αποσπάσει 105.000 ευρώ από τα θύματα της.

  Σύμφωνα με την απόφαση των δικαστικών αρχών η γυναίκα κρίθηκε προφυλακιστέα, κάτι που αποδεικνύει την οργανωμένη και μεθοδική δουλειά των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, που «έδεσαν» την υπόθεση πριν προχωρήσουν στη σύλληψη της γυναίκας.

  Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίου, τα μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικές κλήσεις σε ηλικιωμένα άτομα, ζητώντας τους μεγάλα ποσά για έξοδα νοσηλείας συγγενικού τους προσώπου, ύστερα από δήθεν τροχαίο ατύχημα.

  Η συλληφθείσα αφού μάθαινε πληροφορίες για την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση των υποψήφιων θυμάτων, τις διοχέτευε στα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης που έστηναν την τηλεφωνική απάτη. Στν συνέχεια η ίδια σε ρόλο «εισπράκτορα» πήγαινε και παραλάμβανε τα χρήματα. Όπως διαπίστωσε η αστυνομία ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της σε πέντε απάτες και σε βάρος της σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατ’ εξακολούθηση.

   

   

  Βασίλης Λούπας

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ