Τετάρτη 18.05.2022
More

  ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ: «Απάτητα Βουνά» και… αναπάντητα ερωτήματα για το Υπ. Περιβάλλοντος

  Πολλή συζήτηση χωρά το ουσιαστικό σκέλος της πρωτοβουλίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Απάτητα Βουνά»

  Προβλήθηκε και διαφημίστηκε ως τεράστια επιτυχία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η πρωτοβουλία με τίτλο «Απάτητα Βουνά», με την υπογραφή Υπουργικών Αποφάσεων του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Αμυρά. Μία πρωτοβουλία που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και δύο βουνά της περιοχής μας, τον Σμόλικα και την Τύμφη αντίστοιχα, με εκτάσεις τους να κηρύσσονται ως «Περιοχές Άνευ Δρόμων».

  Αν και χωρά πολλή συζήτηση για το ουσιαστικό σκέλος της πρωτοβουλίας με την έννοια πως δεν ξέρουμε κανέναν επενδυτή, που να σκεφτόταν έστω να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά ή ακόμη και αιολικό πάρκο στη… Δρακόλιμνη, όπως και για την έκταση που καταλαμβάνει η απαγόρευση, ελάχιστη στο σύνολο του ορεινού όγκου της Ηπείρου, οφείλουμε να επισημάνουμε το εξής.

  Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος – Ενέργειας, βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Γεώρ. Αμυράς, έχει στο χαρτοφυλάκιο των αρμοδιοτήτων του, μία σειρά μείζονος σημασίας ζητημάτων, που δεν αφορούν τους λίγους, πραγματικά ελάχιστους ή και ανύπαρκτους, που (δήθεν) ενδιαφέρονται να φτιάξουν φωτοβολταϊκά στην κορυφογραμμή της Τύμφης, αλλά τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, που άλλα περίμεναν και άλλα βλέπουν να γίνονται από την κυβέρνηση.

  Παρέλαβε η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπ. Περιβάλλοντος μία «ωρολογιακή βόμβα» από την προηγούμενη κυβέρνηση, με τους Δασικούς Χάρτες και τους Δασωμένους Αγρούς, με τη δέσμευση και εξαγγελία, ότι θα δοθεί τέλος στην ομηρία χιλιάδων νόμιμων ιδιοκτητών, που βλέπουν να δημεύονται στην πράξη οι περιουσίες τους, από το ίδιο το Κράτος, επιτελικό ή μη…

  Από τον Ιανουάριο του 2021, που ο κ. Αμυράς ανέλαβε καθήκοντα και αρμοδιότητες στο Υπ. Περιβάλλοντος – Ενέργειας ως Υφυπουργός μέχρι και σήμερα, δύο χρόνια μετά, δεν έχει γίνει το παραμικρό βήμα για την επίλυση του θέματος, παραπέμποντας συνεχώς και αορίστως σε (δήθεν) άμεση επίλυση, με τροπολογίες και μεταρρυθμίσεις που υπάρχουν μόνο στα λόγια.

  Ο ίδιος μάλιστα σε συνέντευξή του πριν λίγους μήνες στην «Καθημερινή» προσδιόριζε την κατάθεση τροπολογίας για τους Δασωμένους Αγρούς στο τέλος του 2021 και αντίστοιχα στις αρχές του 2022 για την κατάθεση τροπολογίας για τις εκχερσωμένες εκτάσεις.

  Τίποτε από τα δύο δεν έγινε…

  Επειδή λοιπόν, η ιστορία δεν έχει κουράσει απλώς, αλλά έχει κακοφορμίσει και επειδή εκτός από την πολιτική της επικοινωνίας, με βόλτες για πεζοπορία ή ποδηλασία και άπειρες φωτογραφίες, υπάρχει και η ουσία, ας ασχοληθεί το Πρωθυπουργικό γραφείο και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, με το θέμα, απαιτώντας να δοθεί άμεση λύση, που θα δικαιώνει τους πολίτες.

  Διαφορετικά, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από το να συμπεριλάβει και την πολιτική ηγεσία του Υπ. Περιβάλλοντος, τον Υπουργό κ. Σκρέκα και τον Υφυπουργό κ. Αμυρά στη λίστα εκείνων, που θα απομακρυνθούν ως αποτυχημένοι, στον επόμενο ανασχηματισμό.

  Π.Ν.

  Από την εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ», 28 Ιανουαρίου 2022

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ