Πέμπτη 13.08.2020
More

  Προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Άρτας για την τουριστική αξιοποίησή της

  Ένα σημαντικό έργο για την ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομίας ξεκίνησε να υλοποιείται. Την Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων δια ζώσης και διαδικτυακά, στην Άρτα, για το έργο SMARTiMONY, το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020».

  Συντονιστής Εταίρος του Έργου είναι το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής (ΕΓΕΠ) του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και συμμετέχουν ως εταίροι ο Δήμος Ηγουμενίτσας, η Νομαρχία Αργυροκάστρου και το Κέντρο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Συνεργασίας το οποίο εδρεύει στα Τίρανα.

  Το Έργο SMARTiMONY στοχεύει:

  •  στην προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού

  •  στην υιοθέτηση  νέων καινοτόμων μεθόδων με άξονα τον πολιτισμό, για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη

  •  στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος μέσω της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας

  •   στην προσέλκυση τουριστών αξιοποιώντας την υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά  μέσω καινοτόμων αφηγηματικών τεχνικών και πολυμέσων

  •  στην δημιουργία  χώρων πολιτιστικού ενδιαφέροντος, βασισμένων  σε ένα νέο πρότυπο βιωματικών εμπειριών

  •  στην παροχή τουριστικών εμπειριών που βασίζονται στο συνδυασμό καινοτόμων προϊόντων/υπηρεσιών ΤΠΕ για την ανάδειξη των υλικών και άυλων στοιχείων πολιτιστικής κληρονομιάς

  Ο Διευθυντής του Εργαστηρίου και Επιστημονικώς Υπεύθυνος του έργου, Καθ. Χρυσόστομος Στύλιος, τόνισε πως κύριος στόχος του Έργου είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, με γνώμονα την κοινωνία και την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, και αναφέρθηκε εκτενώς στις τεχνολογικές καινοτομίες που θα υλοποιηθούν στα πλαίσια του έργου, οι οποίες θα ενισχύσουν και προωθήσουν τις πολιτιστικές αξίες, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς σε διασυνοριακό επίπεδο.

  Την δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε Επίσκεψη Μελέτης σε σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος με αξιόλογο τουριστικό δυναμικό με στόχο τη δημιουργία της διασυνοριακής «Βιωματικής Πολιτιστικής Διαδρομής», η οποία αποσκοπεί να καταστεί το κύριο κίνητρο του τουριστικού ταξιδιού. Στην Επίσκεψης Μελέτης συμμετείχαν εκπρόσωποι των Εταίρων και ενδιαφερόμενοι από τον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού, οι οποίοι συζήτησαν για θέματα αξιοποίησης του πολιτισμού και πολιτιστικής επικοινωνίας με το κοινό. Η δράση έκλεισε με το 1ο Εργαστήριο Αξιολόγησης και την συμμετοχή ενδιαφερόμενων πολιτών  στο γίγνεσθαι του έργου.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Έργο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  επικοινωνήσουν με το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής (contact@kic.uoi.gr και 2681050234).

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  H γεωγραφική κατανομή των 262 κρουσμάτων- Ένα κρούσμα στην Πρέβεζα

  Πέραν των 22 κρουσμάτων που ανιχνεύθηκαν στις πύλες εισόδου, υπάρχουν ακόμη επτά 7 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

  Κατέληξε το προσφυγόπουλο στη Φιλιππιάδα (φωτό αρχείου)

  Ένα παιδάκι ηλικίας μόλις 3 ετών αφγανικής καταγωγής ανασύρθηκε πριν από λίγη ώρα χωρίς τις αισθήσεις του από τα νερά του Λούρου.

  Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis- Κατευθύνεται στην κυπριακή

  Από το απόγευμα της Τετάρτης στις 19:20, το Oruc Reis βρίσκεται εκτός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

  Ενισχύονται τα μέτρα της Τροχαίας ενόψει Δεκαπενταύγουστου

  Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.